En Sıcak Konular

Baykal'dan parayı almadılar itirafı

3 Temmuz 2007 16:15 tsi
Baykal'dan parayı almadılar itirafı Bugüne dek AKP 'yi anlaşma imzalayıp ABD'den para almakla suçlayan CHP Genel Başkanı Baykal, bugün çark etti ve "İmzaladı ama hukukçulara danıştıktan sonra cesaret edip parayı alamadılar" dedi. Üstelik AKP'yi de tutarsız siyaset yapmakla suçladı.

CHP lideri Baykal, Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon için tezkere gündeme gelirse ve Meclis tezkere için toplanırsa oturuma katılırız" dedi. Baykal, Meclisten alınacak yetki öncesi siyasi irade olması gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal NTV'de canlı yayında Murat Akgün'ün sorularını cevapladı. Baykal, "Meclis tezkere için toplanırsa oturuma katılırız" dedi. CHP lideri Baykal, Meclis'ten alınacak yetki öncesi siyasi irade olması gerektiğini ifade ederek, "Tezkere Meclis'ten geçerse kullanılmalı" diye konuştu.

Baykal, 2003'te 1 milyar dolar hibe için ABD ile anlaşma imzalandı iddiasını tekrarlayarak, " ABD ile anlaşma K.Irak'a harekat olmaması için imzalandı" dedi

PARAYI ALMADILAR İTİRAFI YAPTI

Bugüne dek AKP 'yi anlaşma imzalayıp ABD'den para almakla suçlayan Baykal, Bugün imzalanan anlaşmanın hukuken geçerliliği olmadağını itiraf eden bir açıklama yaptı ve "Anlaşmayı Ali Babacan hükümet adına imzaladı. Ama daha sonra hukukçulara sordular ve cesaret edip parayı alamadılar" dedi.

Baykal AKP'yi tutarsız ve ilkesiz siyaset yapmakla itham ederek, bu parti çelişkiler içinde açıklamasında bulundu..

"Hükümet yaşanmış olayları çok kolay yok sayıyor” diyen Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Terör politikası bakımından hükümetin zihinlerinin ne kadar karışık olduğu ortaya çıkmıştır.
2006 Nisan ayında verilen Kanun Tasarısının 6 maddenin gerekçesinde;
'Suç işlemek için kurulmuş terör örgütünün başı ve üyeleri suçuna ilişkin etkin pişmanlık hükümlerinden bir defalığına faydalanabilir" maddesi vardı. Yani PKK’nın kurucusu bu yasa ile etkin pişmanlık hükümlerinden bir defa yararlanmış olacaktı. Yani İmralı’daki kişi tahliye olma şansını elde edecekti. Bunun mücadelesini CHP vermeseydi Öcalan bugün dışarıya çıkmış olacaktı. 2006 Nisan ayında büyük mücadele verdik bu konuda. Biz bunu kimin önerdiğini sorduğumuzda kimsesiz bir çocuk gibi ortada kaldı. Kimseden ses çıkmadı.
Buradan da ortaya çıkıyor Başbakan terör konusunda ne kadar kafası karışık ve yanlışlar içinde. Terör örgütü ele başına 'sayın' demesi, şehitler için kelle tabirini kullanması bir diğer örnekler."

Meclis Başkanı Arınç’ın Kayseri’de mitinge katılmasını nasıl yorumluyorsunuz? sorusuna da Baykal şu cevabı verdi:

Meclis Başkanı seçim bölgesinde bazı seçim çalışmalarına katılabilir, ancak Kayseri’de yapması doğru değil.
Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın TOKİ tapu törenlerinde gövde göstermesi, bunu bir AKP mitingine dönüştürmesi, ilin valisini yanına alarak tapu dağıtım töreni yapıp partizanlık yapması daha mı normaldir? Üstelik o toplantılardan birinde, 'CHP valileri il başkanı olarak atamıştı’ diyor. Bu 1930’larda olmuş bir şey. Tek partili dönemde olmuş bir olay. O dönemde Menderes bile o partiye üyeydi."

Mitingler'de çok sıklıkla cumhurbaşkanı olayı işlenmiyor mu? sorusu üzerine Baykal şöyle konuştu:
"Başbakan Erdoğan, yaşadığı yenilgi yüzünden cumhurbaşkanlığı konusunu mitinglerde gündemde tutuyor" diyen Baykal şöyle devam etti: Psikolojisinin neden kaynaklandığı gayet açık. Yenilmiş olmak kendilerine ağır geliyor."

haber7



Bu haber 224 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs