En Sıcak Konular

Koşuyolu bombacılarına 11 kez müebbet!

17 Mayıs 2012 19:55 tsi
Diyarbakır'da 2006 yılında Koşuyolu Parkı'nda termosa yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişinin ölümüne yol açtıkları iddiasıyla yargılanan 3 kişiye ceza yağdı...

Diyarbakır'da 2006 yılında Koşuyolu Parkı'nda termosa yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişinin ölümüne yol açtıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Hikmet Topal ve Burhan Güneş'e 11 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 216'şar yıl, Murat Ekin'e de 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Topal, Güneş ve Ekin ile avukatları katıldı. Duruşmada müdahil olarak bulunan olayda yaşamını yitiren Rojhılat Aslan'ın annesi Remziye Aslan, mahkemeden sanıkların cezalandırılmasını talep ederek, ''Olayın arkasındaki güçler kimlerdir bilmiyorum bu konuda içim rahat değildir'' dedi.

Cumhuriyet Savcısı, daha önce mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklardan Hikmet Topal, yaptığı savunmasında, kendisinin terör örgütü PKK sempatizanı olmadığını ileri sürerek, ''Açıkçası böyle itham edilmek zoruma gidiyor. Benim söz konusu patlayıcı maddeleri kimliği belirsiz örgüt mensuplarından temin ettiğim şeklindeki tutanakları da kesinlikle kabul etmiyorum. Bugüne kadar yaptığım savunma girişimlerin sonuçsuz kalmıştır. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum'' diye konuştu.

Diğer sanık Burhan Güneş ise mahkemeye 7 sayfadan oluşan yazılı savunmasını sundu. Atılı suçu işlemediğini iddia eden Güneş, ''Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum'' dedi.

Sanık Murat Ekin de önceki savunmalarını tekrarlayarak, tahliye talebinde bulundu.

Sanık avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından sanıklardan Hikmet Topal ve Burhan Güneş'i, TCK'nın ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' suçundan birer, ''Kasten tasarlayarak bomba ile adam öldürmek'' suçundan da 10'ar kez olmak üzere toplam 11'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıklar Topal ve Güneş'i ayrıca 14 kez ''Kasten tasarlayarak bomba ile adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından 15'er yıl olmak üzere toplam 210'ar yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanıklar, ''Patlayıcı madde bulundurmak'' suçundan da 6 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, diğer sanık Murat Ekin'i de TCK'nın ''Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' ve ''Patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından toplam 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi'nde 12 Eylül 2006 günü termos içerisine yerleştirilmiş bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişi yaşamını yitirmişti.

aa


Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs