En Sıcak Konular

Sınırötesi için tezkere geliyor iddiası

3 Temmuz 2007 15:05 tsi
Sınırötesi için tezkere geliyor iddiası Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Sezer’le perşembe günü yapacağı olağan görüşmenin bugüne alınarak yapılması, hükümetin tezkere için Meclis’i seçim öncesinde toplayabileceği iddialarını gündeme taşıdı.

NTV'nin haberine göre AK Parti kulislerinde seçim öncesinde sınırötesi operasyon için Meclis’den tezkere çıkartılması tartışılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın normalde perşembe günleri gerçekleştirdiği haftalık olağan görüşme bu kez Salı gününe alındı.

Başbakanlık kaynakları Erdoğan’ın perşembe günkü yoğun miting programları nedeniyle görüşmenin salı gününe alındığını belirtiyor.

Ancak Erdoğan ile Sezer en son 14 Haziran tarihinde biraraya gelmiş, sonraki görüşmeler iptal edilmişti. Görüşmenin bu kez iptal edilmemesi, salı gününe kaydırılması farklı yorumlara neden oldu.

AK Parti kulislerinde seçim öncesinde sınırötesi operasyon için Meclis’den tezkere çıkartılması tartışılıyor.

İddialara göre Hükümet, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelen talepler doğrultusunda seçim öncesinde Meclis’i toplayıp sınırötesi operasyon için tezkere çıkartmayı planlıyor.

9 Temmuz pazartesi günü Bakanlar Kurulunun toplanıp tezkereyi Meclis’e gönderebileceği, aynı gün veya 12 Temmuz perşembe günü Meclis’in toplanarak tezkereyi geçirebileceği ileri sürülüyor.

Hükümet kaynaklarınca doğrulanmayan ancak AK Parti kulislerinde hafta sonundan beri tartışılan bu olasılık Başbakan Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkması ile daha da arttı. Görüşmede, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Sezer’e tezkere ile ilgili bilgi vermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kimi AK Parti kurmayları böyle bir tezkerenin hem askerin elini kuvvetlendireceğini hem de muhalefetin elindeki seçim kozunun alınacağını savunuyor.

Ancak kimi önemli isimler ise tezkere geçirilmesinin harekat beklentisini arttıracağını ve hükümetin “Tezkereyi çıkardınız harekat düzenleyin'' baskısıyla karşı karşıya kalacağını savunuyor.

AK Parti kaynakları, tüm bu tartışmalardan sonra hükümetin tezkere geçirme kararı alırsa, Meclis’te zorlanmayacağını belirtiyor.

Seçim listelerinde yeralmayan milletvekillerinin de teskere oturumuna katılacağı, ayrıca CHP’nin de desteğiyle tezkerenin büyük çoğunlukla Meclis’ten geçeceği belirtiliyor.

Milliyet



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs