En Sıcak Konular

Dağı bilmeyen kişiler bugün ahkam kesmektedirler

3 Temmuz 2007 15:00 tsi
Dağı bilmeyen kişiler bugün ahkam kesmektedirler DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, terör üzerinde yapılan "ucuz ve bayağı" tartışmaların milleti düşündürdüğünü ifade ederek, "Hayatında dağı bilmeyen kişiler çıkmışlar bugün ahkam kesmektedirler" dedi.

Ağar, Tunalıhilmi Caddesi'nde partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde sokaklarında güven ve huzur, dağlarında özgürlüğün olduğu, asla terörün tesirinin bulunmadığı bir Türkiye'yi var edeceklerini söyledi.

Terör meselesinin Türkiye'nin bütünlüğü ile ilgili olduğunu vurgulayan Ağar, şunları kaydetti:

"Bugün milletimiz görüyor, terör üzerinden ucuz ve bayağı tartışmalar milleti düşündürmektedir. Hayatında hiçbir şeyi çözmemiş olan kişilerle, saçma sapan, milleti soğutan, millette nifak geliştiren tartışmalarla bir yere varılamayacağı görülüyor.

Terör meselesi Türkiye'nin bütünlüğüdür, birlikteliğidir, geleceği birlikte kurma meselesidir. Bunu ucuz oy hesabı haline getiren iktidar ve muhalefet anlayışı bunu tümüyle reddetmiştir, reddedecektir. 'Geçmişinizde ne yaptığınız da bugün ne yapacaksınız' sorusuna yanıt verecek siyaset yoktur."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ağar, "Seçim beyannamesinde, sanki üniversitelerde türbanın serbest bırakılacağı anlamı çıkarıldı, tam olarak ne demek istediniz" sorusuna, "Bizim ortaya koyduğumuz mesele, başörtüsünün Türkiye'de bir kavga meselesi olmaması gereğidir" dedi.

Türkiyede başörtüsü üzerinden yıllarca siyaset yapıldığını ve bunun üzerinden toplumun ikiye bölünmeye çalışıldığını savunan Ağar, partisinin sorunu, hak ve özgürlükler temelinde ele aldığını söyledi.

Ağar, sözlerini şöyle konuştu:

"Üniversitelerde başörtülü çocuklar okumaz mı; cumhuriyetin gücünü gösterir. Cumhuriyet bütün vatandaşlarını hür ve eşit vatandaşlar olarak kabul eder. Cumhuriyet rejimi, her zamankinden güçlüdür.

Cumhuriyetin temel ilkeleri de korunacaktır milletimizin temel değerleri de korunacaktır. Bizim ortaya koyduğumuz bir uzlaşma iradesidir."

haber10



Bu haber 213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,492 µs