En Sıcak Konular

CHP emekli askerlerle güven tazeledi!

3 Temmuz 2007 14:37 tsi
CHP'nin Ankara 1. Bölge milletvekili adayları Emekli Subaylar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı 10 milyon asker ailesinin oylarını vatan savunması yapan partilere vereceğini söyledi.

CHP Ankara 1. Bölge milletvekili adayları Türkiye Emekli Subaylar Derneğini (TESUD) ziyaret etti. TESUD Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçüoğlu’nun karşıladığı CHP milletvekili adayları Hakkı Süha Okay, Adalet Çebi ve Mustafa Kemal Kısacıklıoğlu parti programlarına iliştin bilgi aktardılar.


Okay, milletvekili genel seçimlerine 19 günlük bir süre kaldığını ve yoğun bir şekilde Ankara’da çalıştıklarını belirterek, “TESUD önemli bir sivil toplum örgütü. TESUD ile bir çok ortak paydamız olduğunu biliyoruz. Teröre karşı mücadele konusunda aynı görüşleri paylaşıyoruz. Çünkü bize göre terörün katlısı yok kanlısı var” dedi. Okay, laikliğin dinin siyasallaşması ya da siyasetin dinselleştirilmesinin engellenmesi anlamına geldiğini belirterek, “Ülkemizde sona terör yeniden arttı. Siyasal iktidarın terörü engellemek konusundaki basiretsizliğini dile getirdik” diye konuştu.

10 MİLYON ASKER AİLESİNİN OYU TERÖR KARŞITLARINA

TESUD Başkanı Küçükoğlu, 22 Temmuz’da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinin yapılma kararının ardından 5 siyasi partiyi ziyaret ettiklerini ve bu siyasi partilerle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. CHP, MHP, DP, DSP, Bağımsız Cumhuriyet Partisi’ni ziyaret ettiklerini açıklayan Küçükoğlu, “4 asker derneğinden biriyiz. Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilişkisi olmayan bir sivil toplum örgütüyüz. 200 bin aileden oluşuyoruz. Yaklaşık 8-10 milyon aileyi etkileyebilecek bir örgütüz” diye konuştu.


Siyasal partilerin liderlerine eşit mesafede durduklarını, vatan savunmasında terörle mücadelede kararlı olan siyasi partilerle görüştüklerini ve terörü vatan savunması olarak görmeyen siyasi partilerin kendilerinden oy alamayacağını belirten Küçükoğlu şunları söyledi:
“PKK sorununa farklı bakan partiler bizden oy beklemesinler. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan tüm partilere kapımız açıktır. Terörle mücadele konusunda herkes dostunu düşmanını tanıyıp ona göre önlem almalıdır.”


Bir gazetecinin CHP milletvekili adayı Okay’a yönelttiği,, “PKK’lılar ABD’lilerden destek aldığını açıkladı. Bu konudaki yorumunuzun nedir?” şeklindeki soruya, “CHP’liler olarak 1 Mart tezkeresindeki duruşumuz bu konudaki görüşümüzü ortaya koyuyor. ABD’nin PKK’ya verdiği silah ve lojistik desteğe karşı bir duruş sergiledik” diye yanıt verdi.
Bir gazetecinin anket yaptırıp yaptırmadıkları şeklindeki sorusuna Küçükoğlu, “Anketlerle seçmenler üzerinde baskı yapıldığını düşünüyoruz. Anket yaptırmadık” yanıtını verdi.


İktidar partisini ziyaret edip etmedikleri şeklindeki soruya ise Küçükoğlu, “Ziyaret etmedik. Onlar gelmek isterse kabul ederiz. AKP’liler isterse düzenlediğimiz cumhuriyet mitinglerine de katılabilir” diye yanıt verdi.
Küçükoğlu daha sonra, CHP milletvekili adaylarını seçim genel merkezi dışına kadar uğurladı.

haber7


 



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,501 µs