En Sıcak Konular

Zapsu: AKP yıpratılmak isteniyor

3 Temmuz 2007 14:26 tsi
Zapsu: AKP yıpratılmak isteniyor Cüneyt Zapsu, American Enterprise Institute'da yaptığı bir konuşmada 'O adamı delikten aşağı süpürmeyin, kullanın' dediğine ilişkin iddiaları bir kez daha yalanladı. İşte ayrıntılar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Cüneyd Zapsu, Başbakan Erdoğan'la çalışmaktan onur duyduğunu belirterek, ''Bu derece inandığım ve desteklediğim Sayın Başbakanımızı kastederek, 'Bu adamı süpürmeyin. Bu adamı kullanın' şeklinde yorumlanacak bir ifade kullanmadım, kullanmam da mümkün değildir'' dedi.

Zapsu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin seçim sürecine girdiği günlerde kendisi üzerinden Erdoğan'ı ve AK Parti'yi hedef alan itham ve suçlamalara muhatap olduğunu kaydederek, ithamlarla ilgili olarak her ne kadar daha önce yasal yollara başvurmuş olsa da, bu hususları açıklığa kavuşturma ve iddialara cevap verme gereğinin doğduğunu bildirdi. Son bir yıldır birtakım yazılı ve görsel medya kuruluşlarında yer alan haber ve yorumlarda, 7 Nisan 2006 tarihinde American Enterprise Institute'da yaptığı bir konuşma sırasında 'O adamı delikten aşağı süpürmeyin, kullanın' dediğine ilişkin iddialara yer verildiğine işaret eden Zapsu, açıklamasında şöyle dedi:

''Konuşmamın akabinde soru-cevap sırasında kurduğum bir cümle bilinçli olarak yanlış yorumlanmış ve siyasi ciddiyetten uzak birinin sözleri gibi kamuoyuna yansıtılmıştır. Her şeyden önce, Sayın Başbakanımız, inandığım, güvendiğim ve saygı duyduğum kişiliğiyle birlikte çalışmaktan onur duyduğum seçkin bir devlet adamıdır. Bu derece inandığım ve desteklediğim Sayın Başbakanımızı kastederek 'Bu adamı süpürmeyin. Bu adamı kullanın' şeklinde yorumlanacak bir ifade kullanmadım, kullanmam da mümkün değildir.

Bir kısım medya tarafından 'deliğe süpürmek' şeklinde çarpıtılarak tercüme edilen 'down the drain' deyimi de İngilizce'de sık kullanılan bir deyimdir. Ayrıca inatla 'bu adam' olarak tercüme edilmeye çalışılan kelime de 'bu kişi' anlamındadır. Türk Dil Kurumu'na ait sözlüğe bakılacak olursa bu deyimin Türkçe anlamının 'heba olmak, boşa gitmek' olduğu görülecektir. Kurduğum cümle içinde kullandığım bu deyim ile kastettiğim de doğal olarak 'Sayın Başbakan'ın çabalarının boşa gitmemesidir, heba olmamasıdır'.

Son derece olumlu ve ölçülü bir cümlenin 'deliğe süpürmek' şeklinde tercüme edilmesinin şahsıma ve şahsım üzerinden Sayın Başbakan'a zarar verilmesi kastından başka bir açıklaması yoktur. Aynı şekilde 'Sayın Başbakan'ı kullanın' anlamında bir ifadem de yoktur. Gerçekte söylenen şey 'Sayın Başbakan'ın deneyiminden, kredibilitesinden faydalanın'dır. O toplantıda bulunan ABD'lilere ABD'nin Afganistan ve Ortadoğu'daki yaptıkları yanlışlar neticesinde düştüğü duruma karşı Sayın Başbakanımız'ın tecrübesinden, birikiminden ve tüm taraflarca saygı duyulan şahsiyetinden faydalanmaları gerektiğini söyledim ki bu da en normal, en tabii bir şeydir.

Gerek ABD'li katılımcılar ve gerekse de olaya şahit olan önemli siyaset adamları tarafından da bu aynen bu şekilde anlaşılmıştır ve hepsi de Türkiye'de koparılmaya çalışılan kıyameti anlayamadıklarını sözlü ve yazılı olarak belirtmişlerdir.'' Cüneyd Zapsu, ''Türklüğü, Cumhuriyeti, Başbakanı, Devletin Kurum ve Organlarını'' aşağıladığı gerekçesiyle hakkında yapılan şikayetlerde adaletin tecelli ettiğini, gerek savcılıklar, gerekse mahkemeler tarafından suç unsuru bulunmadığını da dile getirerek, şöyle devam etti: ''Bazı odakların bilinçli yönlendirmesiyle şahsım hakkımda yapılan suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkımda yürütülen 2006/1132 sayılı soruşturması neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.

Yine Sayın Başbakanı aşağıladığım iddiasıyla hakkımda açılan tazminat davasında da mahkeme bu haksız davanın reddine karar vermiştir. Yüce Türk adaleti önünde gerçekler ortaya çıkmış ve çıkmaktadır. Ancak tüm bunlara rağmen son günlerde bir kısım çevrelerce bel altı vuruşlarla, bilinçli olarak kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını ve şahsım üzerinden partimin ve sayın genel başkanımın yıpratılmaya çalışıldığını üzüntüyle izliyorum. Bir siyasi parti lideri, bu anlattıklarımı bildiği halde, kamuoyunu aldatmak için, sanki benim ABD'ye gidip, 'Aman Başbakan'ı gözden çıkarmayın, onu kullanın' dediğimi sürekli olarak tekrarlamaktadır.''

haber7
 



Bu haber 284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs