iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Onu kim ikna etti: Merkel mi yıldırım mı?

16 Mayıs 2012 13:19 tsi
Onu kim ikna etti: Merkel mi yıldırım mı? Paris’in yeni patronu Hollande, Euro krizinde Almanya’ya meydan okuyarak seçim kazandı. Sonra ilk ziyaretini Berlin’e yaparken uçağına yıldırım düştü.. Bakın resmi açıklama nasıl değişti... iyibilgi Ankara

Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Hollande bir sosyalist. Uzun bir aradan-17 yıl-sonra ülkeye sosyalist bir Başkan hükmedecek. Aslında seçimi de böyle kazandı. Yani, tüm Avrupa’yı vuran ekonomik krize çözüm yolu olarak önerilen “kemer sıkma” politikalarına meydan okuyarak.

Tabii buna meydan okumak demek aslında Berlin politikalarına meydan okumak demekti ve oyları da böyle derledi Hollande. AB’nin ekonomik krizden çıkış reçetesi olarak daha çok harcamayı bile vaadetti ki, bu zaten Almanya’nın tüylerini diken diken eden bir konuydu. Keza, Yunanistan konusunda da açık biçimde Almanya ile ters düştü Hollande.

Yine seçim kampanyası sırasında, selefi Nicolas Sarkozy'nin Angela Merkel ile imzaladığı mali disiplin anlaşmasını yeniden pazarlığa açmak istediğini dile getirmişti.

Sonra Fransız lider François Hollande görevini devralır almaz, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere Berlin'e hareket etti. İşte yukarıdaki fikirlerle uçağa bindi ve havalandı. 4 dakika sonra uçağa yıldırım çarptı. Hemen geri dönüldü ve uçak değiştirildi.

Hollande Merkel’le buluştuktan sonra şu açıklamalar yapıldı… “İki lider, Yunanistan'ın euro bölgesi içinde kalmasının önemini vurguladı. Hollande, AB'deki ekonomik krizi çözmek için Almanya ile birlikte çalışmayı vaadetti. Her iki lider de Yunanistan'ı euro bölgesi içinde tutmak istediklerini söylediler.”

Kısaca Hollande daha ilk günden hayatın gerçekleriyle karşılaşmış oldu. Manevranın anlamı da bu. Yine zaman içinde kendi kamuoyuna yönelik olarak aynı fikirleri tekrarlayabilir. Ama gerçek öyle olmayacak.

Şimdi, “herhalde uçağa düşen yıldırımdan olmadı bu değişiklik, onu niye araya sokuyorsunuz” denebilir. Doğru. Ama bu kadar kısa sürede gerçekleşen dönüşüm başka nasın izah edilebilir?!

Sonra “yıldırım”ın o kadar masul olduğuna da inanmalı mıyız? Bakın aynı gün yağmur altında halkı selamlayan Holland ile gazeteciler arasındaki bir dialoğu bugünkü gazeteler nasıl yansıtıyor…

“Sırılsıklam olan Hollande, Elysee’ye dönüşte gazetecilerin, ‘Hava koşulları sizi zorladı’ sözlerine, ‘Hiçbir şey beni zorlayamaz’ karşılığını verdi.”

Demek büyük konuşmamak gerekiyor.

www.iyibilgi.com

AB üyeliğimize itiraz edenleri kim siliyor?

0 < bütün ‘pozitif’ sayılardan… 



Bu haber 1,686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    6,352 µs