En Sıcak Konular

Yalçın Küçük mahkemeye çıktı

3 Temmuz 2007 12:56 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözlerle "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla Yazar Yalçın Küçük aleyhine açtığı tazminat davasının ilk duruşması yapıldı.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin ile Yalçın Küçük ve avukatı Dursun Ermiş katıldı.
     
Avukat Şahin, dava dilekçesinde yer verdikleri iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti.
     
Avukat Ermiş de cevap dilekçesi sunmak üzere zaman isteyerek, davacı tarafın delillerinin kendilerine sunulmasının ardından karşı delillerini mahkemeye sunacaklarını söyledi.
     
Yazar Yalçın Küçük ise ne konuşmalarında ne yazılarında hiç kimseye hakaret etmediğini savunarak, "Hakaret kastı taşımadım. Davanın yanlış anlaşılma sonucu açıldığını düşünüyorum. Tarafıma süre verildiğinde, ayrıntılı olarak yazılı savunmamı hazırladığım zaman, kastım daha net anlaşılacaktır" dedi.
     
Yargıç Ayhan Arısoy, davacı vekiline delilleri mahkemeye sunması, davalı vekiline de cevap dilekçesini hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.
     
Yalçın Küçük adliyeden ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisinin konuşmalarını ve kitaplarını durdurmak istediğini" iddia ederek, talihsiz bir dava ile karşı karşıya olduğunu savundu.
     
Küçük, dava konusu programda, bir atasözünden bahsettiğini belirterek, "Atasözlerinde hakaret unsuru olmaz. ’Kurtlarla birlikte ulumak’ deyimi kötü ise orduya da ulumak demiş oluyorum ki demeyiz. Üniversite gençliğinin ’Cumhuriyet’ mitinglerine katılmamasını eleştiren bir şiir okudum. Dava dilekçesinde de söz konusu şiirin benim tarafımdan yazıldığı iddiası var. O şiir, Tevfik Fikret’in meşhur bir şiiridir" diye konuştu.
     
"Hiç kimseye hakaret etme niyeti taşımayan biri olduğunu" söyleyen Küçük, televizyonda ve diğer konuşmalarında Başbakan Erdoğan’a her zaman "Beyefendi" diye hitap ettiğini belirtti.
     
DAVA KONUSU
     
Başbakan Erdoğan’ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Küçük’ün, SKY Türk televizyon kanalında 29 Nisan 2007 tarihinde yayınlanan "Kalemler ve Kılıçlar" adlı programda, Erdoğan’ın "kişilik haklarına saldırı kastıyla tahkir ve tezyif edici beyanlarda, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlerde, iftiralarda ve suç isnadında bulunduğu" iddia edilmişti.
     
Dilekçede, Başbakan Erdoğan’ın kişiliğinin hedef alındığı öne sürülerek, Yalçın Küçük’ten, söz konusu televizyon programının yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.
     
milliyet

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,329 µs