En Sıcak Konular

Unakıtan: Mazot ile ilgili vaadler hesapsız kitapsız söylemler

3 Temmuz 2007 12:44 tsi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, partilerin mazot fiyatlarına ilişkin vaatleriyle ilgili olarak, ''Bunlar hesapsız, kitapsız söylemler. Herhangi bir hesap yapan kimsenin bunları söylememesi lazım'' dedi.

Unakıtan, Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliğinin (ASCAME) 18. Genel Kurul Toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     
Uzanların İsviçre'deki mal varlığına el konulmasına ilişkin bir soru üzerine Unakıtan, konunun Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF) ile savcılık tarafından takip edildiğini, Maliye'nin bir ilgisi bulunmadığını söyledi.
     
Partilerin mazot fiyatlarına dair vaatlerine ilişkin bir soruya Unakıtan, ''Bunlar hesapsız, kitapsız söylemler. Herhangi bir hesap yapan kimsenin bunları söylememesi lazım. Demek ki seçim öncesi herkesin gözünü bir seçim hırsı büyümüş. Ondan dolayı hesapsız atıp gidiyorlar. Bunların hiçbir mesnedi yoktur. Ben bunu gayri ciddi buluyorum'' yanıtını verdi.
     
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık fiyatlarına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Unakıtan, önümüzdeki hafta başında Bakanlar Kurulunun yapılacağını tahmin ettiğini belirterek, konunun burada görüşüleceğini, çıkacak kararın kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.
     
    
''SEÇİME DAYANDIRMAK FEVKALADE YANLIŞ''
     
Bakan Unakıtan, büyüme rakamlarının açıklandığını ve devletin harcamasının yüzde 28 arttığının görüldüğünün hatırlatan bir gazetecinin seçim ekonomisi uygulanıp uygulanmadığı yönündeki sorusu üzerine de şunları kaydetti:
    
 ''O manaya getirici yazılar yazıldığını ben de üzülerek gördüm. Fakat ciddi olarak baktığımız zaman ihracata dayalı bir büyüme olduğunu görüyoruz. Bu, Türkiye'nin şimdiye kadarki büyük bir özlemiydi. İhracata dayalı ekonomik büyümeyi sağlamak, Türkiye için fevkalade önemli bir husustu. Bu sağlanmış görünüyor. Nitekim bazı ciddi yazarlarımız da buna dokunmuşlar. İşin bu yönüne bakmak lazım. Bir de özel sektörün harcamalarını azaltıp tasarruflarını artırması lazım. Çünkü ciddi şekilde özel sektörde tasarruf açığı var. Bu da oluşmuş vaziyette. Bu bakımdan bunu getirip seçime dayandırmak fevkalade yanlış bir söz.'' Kemal Unakıtan, IMF'nin Türkiye'de asgari ücretin yüksek olduğuna ilişkin görüşlerine dair bir soruyu da, ''IMF'nin hesapları kendine göre yaptığı hesaplardır. Biz de kendimize göre hesap yaparız. Zaman zaman bazı noktalarda aynı yerlerde buluşabiliriz, zaman zaman da buluşmayabiliriz. Asgari ücret, onlardan bir tanesi. Biz inanıyoruz ki asgari ücret Türkiye'de yüksek değil'' şeklinde yanıtladı.

milliyet



Bu haber 243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs