En Sıcak Konular

Hükümetin tekilifine memurlardan sert tepki

14 Mayıs 2012 14:10 tsi
Hükümetin memura zam teklifi belli oldu. Hükümet memurlara ilk yıl için yüzde 3+3, ikinci yıl için ise yüzde 2+3 zam önerdi. Bu teklife tepki gösteren Memur-Sen Gnel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Bu teklif yok hükmündedir, dağ fare bile doğurmadı. Bu kabul ed

Hükümetin memur zammına yönelik ilk yıl için yüzde 3+3, ikinci yıl için ise yüzde 2+3 zam önerisi memurları kızdırdı. Bu teklifi değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bu teklif yok hükmündedir, dağ fare bile doğurmadı. Bu kabul edilebilir bir teklif değil. Biz 2012 için taban ücretlerine 120 lira ve yüzde 16 zam, 2013 için de 80 lira zam artı yüzde 14 istiyoruz " şeklinde konuştu.

"BÜYÜYEN TÜRKİYE'DEN PAYIMIZI İSTİYORUZ"

Hürriyet'te yer alan habere göre, Gündoğdu'nun açıklamaları şöyle:

"Türkiye'nin gerçek fotoğrafını yansıtan bir teklifle gelmelerini bekliyorum. Bu rakamlar uzlaşı habercisi rakamlar değil. Memur-Sen olarak bir değerlendirme yaptık, yarın 81 il ve ilçede bu teklifi kabul etmediğimizi söyleyeceğiz. Yarın 11 ile 14 arası alanlarda olacağız. Türkiye büyüyor ve bu büyümeden payımızı almak istiyoruz. Memura ayrı, işçiye ayrı muameleyi kabul etmiyoruz.

Asgari geçim indirimi belli, geçim standardı belli. Büyüyen Türkiye'nin memura da yansıması gerekiyor. 4C ile ilgili hiçbir teklif yok. Bu insanlar 12 ay evlerine ekmek götürürler ama bu ekmek çok küçük.

2011'de yüzde 8.5 büyümüşüz, enflasyon şu anda yüzde 11'lerde. Bu rakamlara bakarsak bizim teklifimizde bir sorun yok. Onların teklifini yeniden gözden geçirmesini öneriyoruz."

MÜSTEŞARA BİR GECEDE 720 LİRA ZAM

Gündoğdu, 666 sayılı KHK ile müsteşar maaşına bir gecede 720 TL zam yapıldığını böylece 10 yıl boyunca düşük memur maaşı ile yüksek memur maaşı arasındaki uçurumu kapatma çabasının sona erdiğini vurguladı. Bu makasın yeniden daraltılmasını istediklerinin altını çizdi.

Yetkili konfederasyon olarak masada bulunan Memur-Sen’in diğer talepleri ise şöyle:

Memur Taban Aylıklarına seyyanen zam yapılsın. Böylece her memura eşit miktarda zam yapılmış olacağından; düşük maaşlı memura yüksek; yüksek maaşlı memura da düşük oranlı bir artış yapılmış olur.

Kıdem Aylıkları artırılsın. 25 yıllık sınır kaldırılsın. Her yıl için 20 puan olarak belirlenen rakam 100 puana çıkarılsın; böylece yıllık kıdem çarpanı 6.4 TL olsun. Bu da 10 yıllık bir memur için 64 TL, 30 yıllık memur içinse 192 TL kıdem farkı anlamına geliyor.

Yan Ödeme Katsayısı 0,02 puandan memur maaş katsayısı olan 0, 064’e yükseltilsin. Böylece hem çalışan hem de emekli memur maaşında 20 ila 30 TL’lik artış sağlansın.

Eşi çalışmayan memurlara verilen 141 TL’lik aile yardımı 200 TL’ye çıkarılsın.

0-6 yaş çocuklar için 32 TL, 6-14 laş çocuklar için 16 TL olan çocuk yardımı tüm çocuklar için 50 TL’ye yükseltilsin.



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,886 µs