En Sıcak Konular

En çok mitingi kim yaptı?

3 Temmuz 2007 10:11 tsi
En çok mitingi kim yaptı? Siyasiler yollara döküldü il il dolaşıyor. Peki en çok mitingi kim yaptı? Bugüne kadar Erdoğan 26, CHP lideri Baykal 5, MHP lideri Bahçeli 6, DP lideri Ağar 9 miting yaptı. Erdoğan 30 miting daha düzenlemeyi planlıyor.

Seçime 20 gün kalırken bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 26, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 5, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 6, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da 9 miting yaptı. Erdoğan, 30 miting daha yapmayı planlarken, bazı liderlerin önümüzdeki hafta sonrasındaki miting programları hâlâ belirsizliğini koruyor.
Erdoğan dün Giresun'da halka seslenirken, bugün Karabük ve Zonguldak meydanlarında partililerle buluşacak. Günde iki veya üç mitinge katılan Erdoğan, eleştirilere rağmen havaalanı bulunan yerlere Başbakanlık'a ait uçakla gidiyor.

Başbakan, bu imkânın olmadığı yerlerde de helikopter, otobüs veya diğer makam araçlarıyla ilden ile geçiyor.

Erdoğan'ın bundan sonra hangi mitingi nerede ve saat kaçta yapacağı da haftalar önce kamuoyuna duyuruldu.


Baykal'ın programı belirsiz

Baykal da 26 Mayıs'tan bugüne kadar sadece beş miting gerçekleştirdi. Mersin, Hatay, Tokat, Edirne ve dün de Nevşehir'de vatandaşlara seslenen Baykal, 4 Temmuz'da Sivas ve Malatya'da halkın karşısına çıkacak. Baykal'ın bundan sonra ne kadar ve nerede miting düzenleyeceği ise belirsizliğini koruyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 9 Haziran'da başlattığı miting maratonunun bugüne kadar 6'sını tamamladı. Seçim mitinglerini sadece hafta sonları yapan Bahçeli, 9 miting daha yapmayı planlıyor.

Miting programını 19 Haziran'da başlatan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da şimdiye kadar 9 miting gerçekleştirdi.18 miting yapmayı daha planlayan Ağar'ın küçük yer değişiklikleri olsa da hangi ilde ne zaman miting yapacağı kamuoyuna duyuruldu.

Erdoğan: Bahçeli'ninki turistik seyahat

Başbakan Erdoğan, kendisine "Aylak aylak dolaştın" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Giresun mitinginde yanıt verdi. Erdoğan, "Bizimki turis-tik seyahat değil. Kendileri gitme fırsatı bulurlarsa turistik seyahat yapıyorlardı, iş bitirmeye gitmiyorlardı" dedi. GP lideri Cem Uzan'a da yüklenen Erdoğan, 15 bin kişinin katıldığı mitingde şunları söyledi: "Kurusıkı atar da, 'Mazotu 1 YTL'ye indireceğim' derse, adama sorarlar, eğer bu kadar imkânın varsa önce şu babanın borcunu bir öde bakalım." Erdoğan, miting öncesi geldiği Trabzon Havalimanı'nda da tel örgüler arkasında bekleyen Tuana Hoş adlı kız çocuğunun burnunu sıktı.

Ağar: Onlar uçakla, ben karımla gezeceğim


DP lideri Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün mitinglere giderken Başbakanlık'a ait uçak ve helikopteri kullanmasını eleştirdi. Ağar, "Onlar 10 helikopterle, 30 uçakla gezseler de, ben karımla araba sırtında her karış toprağı gezeceğiz" dedi. Zonguldak mitinginde 7 bin kişiye seslenen Ağar, "İktidarımızda hiçbir yöreye şehit cenazesi gelmeyecek. Bunu başarabilecek yegâne başkan benim" dedi. Mitingde bir maden işçisi, Ağar'a madenci bareti ile heykeli verdi. Ağar, başına taktığı baretle konuşmasını tamamladı.

Baykal: İp tartışması çok yanlış

CHP lideri Baykal, partisinin Nevşehir'de düzenlediği mitinge giderken uçakta gazetecilerle sohbeti sırasında, Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında yaşanan 'ip tartışması'na değindi. Terör konusunun idam tartışmasına indirgenmesinin çok yanlış olduğunu kaydeden Baykal, "Abdullah Öcalan'ın idamı konusunda yaşanan bu tartışma yanlış bir tartışma. Terörün geçmişiyle değil, bugünü ve geleceğiyle meşgulüz. Şimdi gereken, terörle kararlı bir mücadele yapılmasıdır. Önemli olan her gün yeni şehitler vermemiz" dedi. Nevşehir mitinginde de Türkiye'deki sorunların çaresinin yolsuzlukları ortadan kaldırmaktan geçtiğini belirten Baykal "Kazanın dibi delik, içine ne kadar su koysak tutmuyor, akıyor. Lehimleyelim bu kazanları" diye konuştu.

aktifhaber



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,987 µs