En Sıcak Konular

DP'den AB'ye alternatif

3 Temmuz 2007 09:48 tsi
DP'den AB'ye alternatif Seçim beyannamesini açıklayan Demokrat Parti, Avrupa Birliği ile müzakereler konusunda tavrını “ucu açık ve sonucunun ne olacağı baştan garanti edilemez müzakere sürecini benimsemiyoruz” sözleriyle açıklarken, AB’ye alternatif olarak da

DP, Ortak Ekonomik Yaşam Alanı’nda tıpkı AB’deki gibi malların, hizmetlerin, emeğin ve sermayenin serbest dolaşabileceği bir sistem öngörüyor.

Demokrat Parti’nin “Artık Demokrat Parti var, Çare var” başlıklı seçim beyannamesinde Avrupa Birliği konusunda “Kopenhag kriterleri arasında yer almayan ama AKP teslimiyetçiliği yüzünden önümüze getirilen, Türkiye’nin bağımsızlığını, ulusal egemenliğini, birlik ve bütünlüğünü, sınırlarının güvenliğini tehlikeye atacak dayatmaları topyekün reddediyoruz. Daha önce hiçbir aday ülkeden istenmeyen ekleri ve sürekli değişen koşulları müzakere etmeyeceğimizi ilan ediyoruz” denildi.

Seçim beyannamesinde, DP’nin Türkiye’nin kaderini "ucu açık ve her noktası mayınlarla dolu bir müzakere yolunda Brüksel’in insafına" terk etmeyeceği vurgulanırken, AB’ye alternatif olarak da komşu ülkelerle oluşturulacak “Ortak Ekonomik Yaşam Alanı” projesinin yaşama geçirileceği kaydedildi.

“OEYA”DA SERBEST DOLAŞIM ÖNGÖRÜLÜYOR

Beyannamede, Türkiye’nin komşularıyla ekonomik ve ticari ilişkilerinin en alt düzeyde olduğuna dikkat çekilerek şu görüşlere yer verildi:

“Komşularla ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeden bölgesel tanzim edici güç olabilmemiz söz konusu değildir. Demokrat Parti iktidarında, hiçbir komşu ülke arasında ayrım gözetmeksizin, tümünü davet edeceğimiz bir ‘Ortak Ekonomik Yaşam Alanı’ kuracağız. Ortak Ekonomik Yaşam Alanı, malların, hizmetlerin, emeğin ve sermayenin serbestçe dolaşabileceği, tüm katılımcıların ülkelerin ekonomik çıkarlarına hizmet edeceği bir girişim olacaktır.”

hürriyet



Bu haber 241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs