En Sıcak Konular

AKP'li ve DTP’liler yumruklaştı

3 Temmuz 2007 09:37 tsi
VAN Belediyesi Meclisi'nde ‘Şehir merkezi içme suyu tahsilatının özelleştirilmesi’ konusu görüşülürken çıkan tartışma sonunda AKP ve DTP'li üyelerin yumruklaştı.

VAN Belediyesi Meclisi'nde ‘Şehir merkezi içme suyu tahsilatının özelleştirilmesi’ konusu görüşülürken çıkan tartışma sonunda AKP ve DTP'li üyelerin yumruklaştı. Meclisteki kavga polisin müdahalesiyle son bulurken, AKP'li üye Muhittin Başak aldığı darbeler nedeniyle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. AKP’li Belediye Başkanı Burhan Yenigün, göreve geldikleri günden beri DTP’li meclis üyelerinin çalışmalarına engel olduğunu, kavga ve tehditlerle karşı karşıya bulunduklarını söyledi.
     
GERGİN OTURUM

Bugün saat 16.00'da Van Belediyesi Meclis Toplantısı'nda görüşülen şehir suyunun özelleştirilmesi maddesi, AKP ve DTP'li üyelerin tartışmaları arasında oylandı. Madde, 23 AKP’li meclis üyesi tarafından kabul, 14 DTP’li meclis üyesi tarafından da reddedilince ortam gerildi. Bunun üzerine meclise başkanlık yapan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, 10 dakikalık bir ara verdi.  
    
KORİDORDA KAVGA

Salondan çıkan meclis üyelerinin tartışması koridorda da devam etti. Sözlü tartışmalar ve küfürleşmenin ardından AKP ve DTP'li üyeler birbirlerine saldırıp yumruklaştı. Kavga sırasında küllükler, çay bardakları da havada uçuştu. Polisin kısa sürede olaya müdahale etmesiyle kavga son bulurken, AKP’li meclis üyesi Muhittin Başak aldığı darbelerle yaralandı. Arkadaşları tarafından Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne götürülen Başak, Kardiyoloji Bölümü’nde tedavi altına alındı.
         
AKP'Lİ BAŞKAN'DAN, DTP'Lİ ÜYELERE SUÇLAMA
   
Hastane önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan AKP’li Belediye Başkanı Burhan Yenigün, DTP’li meclis üyelerini suçladı. Başkan Yenigün, belediye meclisinin 23 iktidar partisi, 14 de DTP li üyeden oluştuğunu belirterek, “14 DTP'li meclis üyesi, göreve geldiğimiz 28 Mart’tan bugüne kadar hiç bir şekilde belediye meclisimizi çalıştırmadığı gibi, bizi kavga ve tehditlerle karşı karşıya bırakmaktadırlar. Kendileri yapılan oylamada azınlıkta kaldıkları halde, çoğunlukta olan belediye meclis üyelerini tehdit ederek, kendileri gibi, kendi doğrultularında oy kullanılması için baskı yapmaktadırlar'' dedi.
    
Başkan Yenigün, bugün yapılan oylamada da meclis üyelerinin gündemdeki ilgili maddeyi, yapılan oylamayla kabul ettiğini, bunun üzerine de tartışmanın çıktığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     
“DTP’li meclis üyeleri bunu kabullenemedi. Nasıl olur da bütün meclis üyeleri veya çoğunluk ta bizim gibi oy kullanmaz şeklinde tehditler savurmaya başladılar. Ben de meclis başkanı olarak ortamın yatışması için 10 dakika ara vermek zorunda kaldım. Bu sırada DTP’liler AKP’li meclis üyesi Muhittin Başak’a saldırdı. Biz de arkadaşımızı hemen hastaneye getirdik. Yoğun bakımda tedavi görüyor. Biz öncelikle belediye yönetimi ve belediye meclis başkanı olarak bu olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Şimdiye kadar belediye yönetimi ve çalışanları olarak halkımıza en güzel hizmetleri vermeye çalıştık. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Bizi hiç kimse bu heycanımızdan alıkoyamaz. Malesef DTP’li meclis üyeleri bazı çevrelerce tahrik edilerek ve belediyeyi sabote ederek, belediye meclis üyelerimize saldırıda bulundu. Belediye basın bürosunda çalışanı da tehdit edip darp ettiler. Bizim hukuki haklarımız saklıdır. Belediyemizi bu tip provakasyonlara ve tehditlere alet etmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz.''
     
milliyet



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,378 µs