En Sıcak Konular

Eski karısı meclis başkanı olacak

12 Mayıs 2012 10:24 tsi
Eski karısı meclis başkanı olacak Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Hollande'ın eski hayat arkadaşı Segelone Royal'i meclis başkanlığına getirmeyi planladığı öne sürüldü. Bu karara ülkenin yeni "First Lady"si Valerie Trierweiler'ın tepkisi merak ediliyor.



Fransa'da pazar günkü seçimlerde cumhurbaşkanı seçilen François Hollande, dört çocuğunun annesi Segelone Royal'i meclis başkanlığına getirerek, ülkenin en güçlü kadını yapmaya hazırlanıyor. Gelecek hafta göreve başladıktan sonra kabinesini açıklayacak olan Hollande'ın, dört çocuk ve 30 yıllık birlikteliğin ardından 2007'de ayrıldığı eski hayat arkadaşına büyük bir jest yapmaya hazırlandığı bildirildi.

Rakip olmuşlardı
Daily Mail'in haberine göre, Sosyalist Parti'den cumhurbaşkanı seçilen Hollande, 2007 seçimlerinde aynı partiden cumhurbaşkanı adayı olan ancak Nicolas Sarkozy karşısında yarışı kaybeden 58 yaşındaki Royal'i Ulusal Meclis Başkanlığı görevine getirmeyi planlıyor. Hollande ve Royal, son seçimde sosyalistlerin cumhurbaşkanı adayı olmak için karşı karşıya gelmişti. Bu yarışta Royal eski hayat arkadaşını "Onun son 30 yılda ne yaptığını hatırlayan var mı" diye eleştirmişti.

En önemli üçüncü koltuk
Meclis başkanlığı, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlıktan sonra en prestijli üçüncü görev. Royal, bu görevi devralması durumunda ülkenin en güçlü kadın politikacısı olacak. Fransa'nın yeni "First Lady"si Valerie Trierweiler'ın "eski rakibinin" ülkenin en güçlü kadını olmasına nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor. Mesleği gazetecilik olan Trierweiler'ın Hollande ile nikahsız yaşadığı için resmi yurtdışı gezilerinde protokol krizine neden olup olmayacağı da halen tartışılıyor.

Erdoğan'dan 'yeni dönem' çağrısı
Nicolas Sarkozy döneminde kopma noktasına gelen Ankara-Paris ilişkileri de sosyalist lider François Hollande'nin seçilmesiyle ısınmaya başladı. Önceki akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hollande'ı telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, telefon görüşmesinde, 'iki ülke ilişkilerinin bundan böyle yapay sorunlardan kurtulmuş bir şekilde yürümesini umduğunu' belirterek, "İlişkilerde yeni bir dönem başlayacağına inancım tam" dedi.



Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs