En Sıcak Konular

'Bu hükümet tehlikeli ne iş yaptı?'

3 Temmuz 2007 09:13 tsi
'Bu hükümet tehlikeli ne iş yaptı?' 

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bazı partilerin"tehlike hala kapıda" söylemlerine "Bir tanesi çıksın, şu bakımdan tehlikede desin. Bu hükümet ne yaptı da tehlikede?" dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bazı partilerin"tehlike hala kapıda" söylemlerini hatırlatarak, "Bir tanesi çıksın, şu bakımdan tehlikede desin. Bu hükümet ne yaptı da tehlikede?" dedi.
Bakan Aydın, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Belediye Başkanlığı ile AKParti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe başkanlığında partililerle yapılan toplantıda konuşan Aydın, hükümetin icraatları hakkında bilgi vererek, son dönemde bazı partilerin hükümete yönelik eleştirilerine değindi.

Bazılarının, AK Parti için "cumhuriyetle sorunları var" şeklindesöylemlerde bulunduğunu belirten Bakan Aydın, partililerden bayrak, cumhuriyet ve vatan üzerinden yapılan siyasete alet olmamalarını istedi.

Bazı partilerin "tehlike hala kapıda" yazılı broşürler dağıttıklarını gördüğünü kaydeden Aydın, şöyle konuştu:"Bu tehlike ne, bir tanesi çıksın söylesin. Cumhuriyet şu bakımdantehlikede desin. Bu hükümet ne yaptı da tehlikede? Cumhuriyeti riske edecek bir kanun mu çıkardık? Cumhuriyet gitsin, hilafet gelsin diyen mektep mi açtık, ders mi koyduk. Herhangi birimiz çıktık da (ahsaltanat, vah hilafet) mi dedik?"

Bakan Aydın, diyanetin her tür siyasetin üzerinde olduğunu ve hepüstünde kalacağını belirterek, Atatürk ve cumhuriyetin bu ülkeninmüşterek değerleri olduğunu kaydetti. Cumhuriyetin en önemli sütununun demokrasi olduğunu, kim demokrasiyi zarara sokarsa cumhuriyeti de zarara sokacağını belirten Aydın, demokrat bir insanın, başkasının inancına müdahale etmeyeceğini ifade etti.

Bir ülkede demokrasi güçlendikçe laikliğin de güçleneceğini dile getiren Bakan Aydın, bir siyasetçinin, "AK parti hükümetinin bir tarikatlar koalisyonu olduğu" yönündeki sözlerini büyük üzüntüyle karşıladığını kaydetti.

Kendisinin hiçbir zaman tarikatının olmadığını, buna hiç ihtiyaç duymadığını belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu memlekette irtica falan olmaz artık. İnsanların gözü açıldı. Şeriat deyince akıllarına el kesmek geliyor. Kimsenin bugünkü mahkemenin verdiği cezalardan şikayeti yok. Dindarlıkla dincilik arasında çok açıkbir ayırım yapmak zorundayız. Dincilik dinin politikaya alet edilmesidir. Dindarlık ise insanının inancına göre yaşamasıdır. Ben bunlarla vakit kaybetmem. Ben bir gram irtica olsa, o yerde son derece rahatsız olurum. Hayatıma, din anlayışıma müdahale eden olsa rahatsız olurum."

"ESKİ SİYASİ ALIŞKANLIKLARI BİR TARAFA BIRAKALIM"

Bakan Aydın, bazı siyasetçilerin hükümete yönelik eleştirilerdebulunurken, 5 yılda tek bir çivi bile çakılmadığını söylediklerini, ancak bu eleştiri anlayışından siyasetin artık sıyrılması gerektiğinibelirtti. Siyasetin kendisine bazen saçma geldiğini ifade eden Aydın, "Siyasette yalan söylemek caiz mi? Propaganda döneminde bunları söylemek serbest mi? Bunun artık sorgulanması lazım. Eski siyasi alışkanlıkları bir tarafa bırakmak zorundayız. (Bu iktidar zamanında ticaret, sanayi tarımher şey durdu, çivi çakılmadı) diyor. Orada bir sürü vatandaş var. Herkes olanı biteni görüyor, yapılanların üzerinden geçiyor,mahallesinde görüyor" diye konuştu.

Devlet Bakanı Aydın, 49 ilde uygulanan yatırım teşviklerinin gelecekdönemde sektörel teşvike dönüşeceğini belirterek, artık yatırımyapıldığında bölgeye bakılmadan sektörlere göre teşvik verileceğini ifade etti.

Aydın, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca'yı ziyaretinde de ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Aydın, büyükşehir belediyeleriyle ilgiliyasanın tekrar gözden geçirilebileceğini söyledi.

haber7

 



Bu haber 173 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,581 µs