En Sıcak Konular

Yunanistan'ın 1 milyar avrosu bloke edildi

10 Mayıs 2012 12:13 tsi
Yunanistan'ı kurtarma paketinden 5,2 milyar avroluk ilk taksidin 4,2 milyar avrosunun bugün serbest bırakıldığı belirtildi.

AA'nın haberine göre; Avro Bölgesi, seçimlerin ardından siyasi belirsizliğe gömülen Yunanistan'a ilk somut uyarısını, kurtarma paketinin ilk diliminden 1 milyar avroyu bloke ederek yaptı.

Avro Bölgesi'nin geçici kurtarma fonu EFSF'den yapılan açıklamada, Yunanistan'ı kurtarma paketinden 5,2 milyar avroluk ilk taksidin 4,2 milyar avrosunun bugün serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, taksitin kalan 1 milyar avrosuna hazirana kadar ihtiyaç olmadığı ve Yunanistan'ın mali ihtiyaçlarına bakılarak bu ödemenin yapılabileceği kaydedildi.

Hafta başında Brüksel'de toplanacak olan Avro Bölgesi maliye bakanlarının kalan 1 milyar avronun akıbetine karar vermesi bekleniyor.

Bu arada Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, dün Brüksel'de yaptığı açıklamada, Yunanistan'da AB+IMF paketine bağlı bir hükümet kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Yunan halkına durumun ciddi olduğunu ve eğer serbest bırakılacak paketi kurallara uygun şekilde yönetecek işleyen bir hükümet kurulmazsa AB ülkelerinin 130 milyar avronun bir dilimini bile ödemeyebileceğini söylemem gerekiyor" dedi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble da "Biz nasıl Yunanistan'a taahhütlerimize bağlıysak aynı şekilde onların da taahhütlerine sıkı şekilde bağlı istikrarlı bir hükümet kurmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs