En Sıcak Konular

Yorgunluğunu, yer sofrasında kavurma ve mırra ile attı

2 Temmuz 2007 18:11 tsi
DP lideri Mehmet Ağar, dün Mardin'de kurulan yer sofrasında kavurma yedi.

Onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Mardin, son çeyrek yüzyıldır terörle birlikte anılır olmuş. Terörün nispeten azaldığı son iki üç yıldır turistlerin gelmeye başladığı kent, gerçek kimliğine dönüyor. 
 
DP lideri Mehmet Ağar, dün Mardin'de kurulan yer sofrasında kavurma yedi.
 
Terörün yeniden tırmanışa geçmesi ise bölge halkını son derece rahatsız etmiş. Kime sorsanız teröre lanet okuyor. Kenti ziyaret eden ve miting dahil birçok programa katılan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar da mesajlarını daha çok terör üzerinden verdi. Günün erken saatlerinde kente gelen Ağar, ilk olarak Kabala Belde Belediyesi'nin hizmet binasının açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, hiçbir çocuğun hayatını kaybetmediği, hiçbir ananın gözyaşının akmadığı Türkiye vaat etti.

Mardin, siyasi olarak DTP'nin desteklediği bağımsız adayların güçlü olduğu illerin başında geliyor. Genel kanaat seçimin bağımsızlarla AK Parti arasında geçeceği yönünde. Bölge halkının en önemli sorunu işsizlik olmasına karşın vatandaş partilerin seçim vaatlerine pek kulak asmıyor. Midyat'ta öğretmenlik yaptığını ifade eden Halil Arı, bol vaatte bulunan partilerin seçim sonrası Mardin'e bir kere bile gelmediğini anlatıyor. Mardin'de ilk mitingi yapan lider olan Ağar için 400 koyun kesildi. Hazırlanan kavurmayı Ağar'la birlikte yaklaşık 5 bin kişi yedi. Ardından mırra içen Ağar'la Mardinliler, metrelerce uzunluktaki yer sofralarına sağlı sollu dizilip az rastlanan bir görüntü oluşturdu. Gün boyunca Ağar'a ilgi gösteren Mardinliler, mitingde ise meydana inmek yerine kahve ve çay bahçelerini tercih etti. 17.00'de yapılacağı duyurulan miting, düşük katılım nedeniyle yaklaşık bir saat geç başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge yaklaşık bin kişi katılırken bir o kadar vatandaş da sıcak nedeniyle DP liderini çevredeki kapalı mekanlarda dinledi. Parti yetkililerinin bütün ısrarlarına karşılık Mardinliler gölgeyi bırakıp meydana inmedi.
 
 
zaman



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,257 µs