En Sıcak Konular

Adama sorarlar, baban-kardeşin nerede?

2 Temmuz 2007 17:19 tsi
Adama sorarlar, baban-kardeşin nerede? 
Erdoğan, Liman Alanında partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ı eleştirerek, babasını-kardeşini sordu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ı eleştirerek, "Adama sorarlar, eğer bu kadar imkanın varsa önce gel şu babanın borcunu bir öde bakalım. Baban nerede, kardeşin nerede? Kaçak. Bu kadar dürüstsünüz de neden kaçaklar? Gelsinler, yargılansınlar" dedi.
     
Erdoğan, Liman Alanında partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.
     
Geçen 4.5 yıllık sürede ithal ürünler dışında hiç zam yapmadıklarını ve Türkiye’yi krizler ülkesi olmaktan çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, ekonominin yine yüzde 6.7 oranında büyüdüğünü, kişi başı gelirin iki katını aştığını kaydetti. Bunların durup dururken değil, aşk ve heyecanla çalışmakla olduğunu anlatan Erdoğan, ihracatın 95 milyar dolara ulaştığını, yıl sonu hedefinin 100 milyar dolar olduğunu ifade etti.
     
Ülkenin huzur ve refahı için çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, kendisi için "Başbakan bir gün de Ankara’da otursun" dediklerini belirtti.
     
Gittikleri yerlere turistik seyahat yapmadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Ama kendileri eğer gitme fırsatı bulurlarsa, gittikleri zaman da turistik seyahat yapıyorlardı, iş bitirmeye değil. ’Ankara’ya mahkum bir iktidar olmayacağız’ dedik. Türkiye’ye yakışan, dünyaya açılmaktı ve biz bunu yaptık" dedi.
     
Erdoğan, vatandaşların CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine attıkları sloganları ise "gerek yok" diyerek susturdu ve Mevlana’nın bir şiirinden bölüm okuyarak kavga için değil sevgi için geldiklerini ifade etti.
     
Başbakan Erdoğan, Türkiye’ye yapılan yabancı yatırımlara değinirken, kendilerinden önce ülkeye yılda 1 milyar dolarlık yabancı yatırım gelirken kendi dönemlerinde 20 milyar dolarlık yabancı yatırım gerçekleştiğini, bu yılın ilk 4 ayında yabancı yatırım oranının 10 milyar dolara ulaştığını kaydetti.
     
Enflasyonun da göreve gelmeleriyle tek haneli rakamlara düştüğünü belirten Başbakan Erdoğan, enflasyonla vatandaşın cebindeki paranın çalındığını kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     
"Bizden önceki DSP-MHP-ANAP döneminde rakamlar buydu. Bunun yanında 22 banka hortumlandı ve fona devredildi. Bunların bedeli, 40 milyar dolardı. Hani bunlar dürüsttü? Hele hele o dönemin MHP’si, DSP değirmenine su taşıyordu ve adeta bir baston görevi görüyordu. Şimdi, DSP-CHP birleşti, şimdi de bu değirmene su taşımaya hazırlanıyor.
     
Değirmenci aynı, ama değirmenci ortaklar var. Olay bu,dolayısıyla bir şeye dikkat edeceğiz. Türkiye, güven ve istikrarı yakaladı ve bunun için şimdi ’durmak yok, yola devam’ diyor. Bunu başaracağız." Erdoğan, kendilerinden önceki iktidarların borç üstüne borç yaparken, kendilerinin üretim ve yatırım yaptıklarını söyledi.
     
İktidarlarına, "IMF’ci" denildiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin IMF’ye 1959 yılından beri üye olduğunu ve kendilerinden önce de 18 stand-by anlaşmasının yapıldığını anımsattı.  
    
"BABAN NEREDE, KARDEŞİN NEREDE?"
     
İktidara geldiklerinde Türkiye’nin IMF’ye 23.5 milyar dolar borcu bulunduğunu, bunu 8.5 milyar dolara düşürdüklerini anlatan Başbakan Erdoğan, sözü Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’a getirerek eleştirilerde bulundu.
     
Fona devredilen bankalardan birinin de İmar Bankası olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bankalardan bir tanesi İmar Bank... Kime ait olduğunu siz bilirsiniz. İmarzedelere toplam ödenen borç 9 katrilyondur.
     
Bunu AK Parti iktidarı ödedi. Şimdi çıkmış, meydanlarda dolaşıyor. Diyor ki, ’biz şunu yaparız, bunu yaparız.’ Bir taraftan da ’mazotu 1 YTL’ye indiririz’ diyor" diye konuştu.
     
Erdoğan, alanda asılı bulunan, "onlar mazot 1 YTL olacak diyorlar, biz zaten 1 YTL’ye alıyoruz" yazılı pankartı göstererek, vatandaşların en güzel yanıtı verdiğini söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     
"AK Parti iktidarı, palavradan kaynaklanan bir iktidar değil, yaşamdan kaynaklanan bir iktidar. Kabotaj hakkı içerisindeki bütün gemilere bu uygulamayı yaptık. Olması gereken oydu, onun için yaptık. Ama şimdi gelip kuru sıkı atarlar da ’eğer ben mazotu 1 YTL’ye indireceğim’ derse, adama sorarlar, eğer bu kadar imkanın varsa önce gel şu babanın borcunu bir öde bakalım. Baban nerede, kardeşin nerede? Kaçak. Bu kadar dürüstsünüz de neden kaçaklar? Gelsinler, yargılansınlar." Erdoğan, Uzan’a, "neyle geçiniyorsunuz?’ diye sorulduğunda, "O benim özelim’ diyerek açıklama getirmediğini ifade ederek, Türkiye’nin yıllarca aldatan siyasetçileri gördüğünü, ülkenin bu yüzden krizlere sürüklendiğini, ancak kendilerinin yere sağlam bastığını söyledi.
     
milliyet

Bu haber 258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,680 µs