En Sıcak Konular

Ağar'dan Erdoğan'a canlı yayın çağrısı

2 Temmuz 2007 17:00 tsi
Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim meydanlarında “Cumhurbaşkanını seçtirmediler” diyen Başbakan Erdoğan’a canlı yayın çağrısında bulundu. Ağar, “gelsin canlı yayında tartışalım, millet de görsün” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın gündeme getirdiği Dubai anlaşması konusunda hükümetin bir an önce açıklama yapmasını isteyen Ağar, seçim beyannamesinde yer alan üniversitelerde türban serbestisi vaadini ise “20 sene başörtüsü üzerinden siyaset yapanlar bugün bunun kenarından geçiyor. Demokrat Parti olarak bizim bu konuda bir kompleksimiz yok” sözleriyle savundu. Ağar, AKP ile MHP arasında devam eden “APO polemiği”ni ise “onlar polemiğe devam etsinler, sonra ben söyleyeceğimi biliyorum. Ancak bu polemiklerle Türkiye bir yere varamıyor” şeklinde değerlendirdi.

İKTİDARIN SALTANATI 22 TEMMUZ’DA BİTECEK

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile Demokrat Parti’nin seçim beyannamesini açıklayan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan’ın ATA uçağıyla mitinglere gitmesi ve TOKİ açılışlarının AKP mitingi haline dönüştürülmesi” konusunda AKP’ye ve Erdoğan’a yöneltilen eleştirileri hatırlatması üzerine Ağar, “bu seçim devlet imkanları ile siyaset yapanların sürdüğü saltanatın sonunu getirecek bir seçim olacaktır. Millet siyasetin hangi imkanlarla yapıldığını görmektedir ve bu siyaseti tasfiye edecektir. Ben istiyorum ki; daha çok yapsınlar, imkanları daha çok kullansınlar, millet görecektir. Bugün onlara o imkanları sağlayanlar yarın faturasını ödeyeceklerdir” dedi.

DUBAİ ANLAŞMASI KONUSUNDA HÜKÜMET AÇIKLAMA YAPSIN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın gündeme getirdiği Dubai anlaşması konusunda ise Ağar hükümetin bir an önce açıklama yapmasını istedi. Ağar, “hükümet bir an önce açıklama yapsın da görelim. Değerlendirmemizi ondan sonra yaparız. Ancak hükümetin kendisi problem haline gelmiştir.” Dedi. CHP’yi de “kriz tellallığı” yapmakla suçlayan Ağar, “kriz tellallığı ile de hiç kimse bir yere varamaz” diye konuştu.

BİZİM BAŞÖRTÜSÜ KOMPLEKSİMİZ YOK

DP lideri Ağar, partisinin seçim beyannamesinde yer alan üniversitelerde türban serbestisi konusundaki bir soru üzerine de şunları söyledi:

“Bizim kompleksimiz yok. Bizim hayatımız, söylemlerimiz ortada. 20 sene başörtüsü üzerinden siyaset yapanlar bugün bunun kenarından geçiyor. Batı üniversitelerinde böyle bir yasak yok. Biz dün ne diyorsak bugün de onu diyoruz. Ancak onlar dün söylediklerini bugün söylemiyorlar. Millette olmayan bir problem siyaset eliyle var edilmektedir. Üniversitelerde eğitim özgürlüğü engellenemez, ülke başörtüsü üzerinden bölünemez.”

POLEMİĞE DEVAM ETSİNLER

Bir gazetecinin AKP ile MHP arasında devam eden “Apo kavgası” konusundaki görüşlerini sorması üzerine ise Ağar, ”Polemiğe devam etsinler, sonra ben söyleyeceğimi biliyorum ancak bu polemikle Türkiye bir yere varamıyor” dedi.

CUMHURBAŞKANINI SEÇTİRMEK İSTEMEDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

AKP’nin bu seçimde millete söyleyecek hiçbir sözünün olmadığını savunan Ağar, “millete tek söyledikleri ‘Cumhurbaşkanını seçtirmediler’. Cumhurbaşkanı seçiminin arkasına sığınıyorlar. Ancak ortaya çıkmıştır ki; cumhurbaşkanını seçtirmek istemediler. Gelsinler canlı yayında tartışalım, millet de değerini ölçsün, görsün” diye konuştu.


hürriyet



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs