En Sıcak Konular

İlk site kuran köy ikinci siteyi de açtı

2 Temmuz 2007 15:36 tsi
Türkiye'de halen pek çok köyün internet sitesi bulunmadığı halde Türkiye'nin ilk internet sitesini kuran köyü ikinci sitesini de açtı. Köylüler ikinci siteye köylerinin eski adını verdiler.

Türkiye'de ilk web sitesini kuran Şanlıurfa ilinin Suruç ilçesine bağlı Çaykara köylüleri daha kapsamlı bir web sitesi kurdular.

İkinci sitelerinin faaliyete geçtiğini duyan Çaykara köylüleri; "Bu çok güzel bir olay. Birçok köyde bilgisayar yokken, bizim iki web sitemiz var. Artık köyümüzü daha iyi tanıtacağız. Sadece tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda uzağı yakın edecektir. Yurt dışında bulunan köylü, hısım ve akrabalarımızla daha sık haberleşeceğiz. İnternet denen nimetten daha fazla yararlanacağız." diyerek sevinçlerini dile getirdiler.

Sitenin kurulumuna öncülük eden, daha önce köyü için kitap kampanyasını başlatarak köyünün kütüphaneye kavuşmasına vesile olan ve ülkemizin birçok yerine kitap yardımı yapmakla tanınan, ses ve tiyatro sanatçısı Kadir Turan.

Kadir Turan’a neden köyün eski adının kullanıldığını sorduğumuzda; “Köyümüz, önceleri çok yeşil, zeytin ve üzümüyle ün salmış bir köy olduğunu söylerler. Zaten bu yüzden adına Maasere denmiş. Ama yıllar geçtikçe ırmakları kurumuş, ağaçlar kesilmiş, sular çekilmiş ve maalesef şimdiki halini almış. O güzel geçmişin unutulmaması için Çaykara köyümüzün eski adı olan Maasere’yi sitemize koymayı düşündük.” dedi. Yeni sitenin tasarımını yapan kişi, İstanbul’da yaşayan Çaykaralı genç bir web tasarımcısı olan Mehmet Ali Turan. Mehmet Ali Turan, aynı zamanda sanatçı Kadir Turan’ın yeğeni.

Bu arada Kadir Turan ve iş adamı köylüsü Mehmet Yavuz, Suruç’a bağlı Aybastı köyüne de 2000 adet kitap bağışında bulundular.

İlgili siteler:

www.caykara.beldesi.com

 www.maasere.com

haber7

 



Bu haber 1,403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs