En Sıcak Konular

Suriye muhalefetinden seçime boykot çağrısı

7 Mayıs 2012 10:43 tsi
Sürgündeki Suriye muhalefetinin iki önemli ismi, Suriyelilerden 7 Mayıs'ta yapılacak parlamento seçiminin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Haytam Menna ve Heytam Melih adlı muhalif liderler, silah tehdidi altında seçim yapılamayacağını belirtti ve Suriyelilerden seçimlere katılmamalarını isteyerek, seçimin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in iktidara tutunmak için yaptığı alaycı bir girişim olduğunu belirtti.

Suriye'de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu'nun başkanı olan Haytam Menna, Brüksel'de yaptığı açıklamada, herhangi bir özgür seçim karakteri taşımadığı için 7 Mayıs seçimlerine karşı olduklarını söyledi.

Bazı muhalif grupları içinde barındıran Suriye Ulusal Konseyi'nin eski üst düzey üyesi ve insan hakları avukatı Heytam Melih ise Londra'dan yaptığı açıklamada, 7 Mayıs seçimlerinin bir tür şaka, rejimin bir tür propagandası olduğunu vurgulayarak, "gerçek muhalefet seçimlere katılmayacak" ifadesini kullandı. Esad muhalifleri, kendilerinin katkıları olmadan yapılan reformların gülünç olduğunu, silahların tehdidi altında seçimlerin yapılamayacağını kaydediyor.

Suriye parlamentosu, 127'si çiftçi ve işçi, 123'ü de ülke genelinde belirlenen adaylar olmak üzere 250 parlamenterden oluşuyor. 4 yılda bir yapılan seçimlerle oluşan parlamentonun, dış politika, güvenlik ve insan hakları gibi konularda yasama yetkisi bulunmuyor.

ÖLÜ SAYISI 21

Suriye'de çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin açtığı ateşte ölü sayısının, çoğu Şam'da olmak üzere 21'e yükseldiği bildirildi. Suriye Genel Devrim Konsey, başkent Şam'ın Berze semtinde 9 kişinin güvenlik güçlerince idam edildiğini, yönetim karşıtı gösterilere yapılan müdahalelerde de yaralıların olduğunu belirtti.

Ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve uzun bir zamandan beri operasyonların düzenlendiği Humus kentinde 5'i işkence sonucu 7, İdlib'te 3, Halep ve Hama'da birer kişinin açılan ateşte öldüğünü belirten konsey, BM gözlemcilerinin ülkeye geldiği 12 Nisan'dan bu yana 679 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Konsey, bunlardan 41'nin çocuk, 44'nun kadın ve 29'nun da ülkedeki çeşitli hapishanelerde işkence altında yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Suriye'nin doğusundaki Deyrezzor şehri yakınlarında rejime bağlı güçlerle muhalif savaşçılar arasında önceki gece şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi. 

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs