En Sıcak Konular

Baykal başarılı olamazsa CHP yeni liderini seçer

2 Temmuz 2007 13:15 tsi
Baykal başarılı olamazsa CHP yeni liderini seçer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP lideri Deniz Baykal'ın sağ isimleri CHP'ye transfer etmesinden dolayı partinin kan kaybettiğini iddia ederek, "Eğer seçimlerden sonra Baykal başarılı olamazsa Cumhuriyetçiler yeni aday çıkaracak" de

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP lideri Deniz Baykal'ın sağ isimleri CHP'ye transfer etmesinden dolayı partinin kan kaybettiğini iddia ederek, "Cumhuriyetçi kesim Hulki Cevizoğlu'nu aday gösterdi. Eğer seçimlerden sonra Baykal başarılı olamazsa Cumhuriyetçiler yeni aday çıkaracak" dedi.

Gökçek, dün akşam SES TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ankaralılar'a Cumhuriyet Halk Partisi'ni şikayet eden Gökçek, "Bunların Ankara'yı temsil ettiğine inanmıyorum. 'Doğalgaz Ankara'da pahalı' diyorlar, ben de şunu iddia ediyorum; doğalgaz İstanbul ve Kocaeli'nde daha pahalı. CHP'li vekiller doğalgaz davasının iptali ile Ankaralılar'ı cezalandırıyor. ASKİ Genel Müdürlüğü Kesikköprü Barajı'nda büyük bir icraat gerçekleştirdi ama 1 tane CHP'li milletvekili teşekkür etmedi. Böyle muhalefet olmaz" şeklinde konuştu.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcuyla ilgili tartışmalar konusunda da şöyle konuştu: "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 400 milyon dolar Botaş'a, 400 milyon dolar Hazine'ye borcu var. Allah nasip ederse doğalgazımızı sattığımız takdirde 3 milyar dolar gibi bir para bekliyoruz. Bu borçlarımızı kapatacağız. Bu şekilde ben Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını kapatıyorum. CHP'li vekiller ise 'doğalgaz satılmasın, Melih Gökçek borçlu olsun' istiyorlar. 30 Temmuz'da AK Parti'nin iktidar olması halinde Sayın Erdoğan'ın yanına gidip Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarının silinmesini isteyeceğim. Bunların korkusu doğalgaz değil. Melih Gökçek Ankara'ya 3 milyar dolarlık yatırım yaparsa, 30 yıl boyunca CHP Ankara'yı alamaz. Ankaralılar şunu bilsin ki CHP Ankaralılar'a ceza veriyor."

Ankara'nın su ihtiyacını karşılamak amacıyla Kesikköprü Barajı'ndan su getirdiklerini ifade eden Gökçek, "Ankara'ya büyük bir hizmet getiriyoruz. CHP'li Ankara vekilleri teşekkür bile etmedi. Bunlar başkenti temsil etmiyor" dedi. Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün ağustos ayından itibaren su kesintisine başlayacağını ifade ederek, temmuz ayının sonunda su kesinti programını açıklayacaklarını kaydetti. Kesikköprü Barajı'nda çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Gökçek, "Ankara'da günde 1milyon metreküpün üzerinde su tüketimi oluyor. Eğer biz su kesintisi yapmazsak Ankara'da 5 ay sonra su bitiyor. Ama su kesintilerine mecburuz. İstanbul'daki barajlarda Ankara'dan daha çok su var. Kesikköprü Barajı'nda gerçekleşen çalışmamızın 35 kilometresini bitirdik. Büyük bir hızla çalışmamız devam ediyor. Benim 13 yıllık belediye başkanlığım süresince hiç su sıkıntısı olmadı ancak 2 senedir ciddi bir yağış olmadı. Amacımız yıl sonuna kadar Kesikköprü Barajı'ndan suyu getirmektir" diye konuştu.

Gökçek, geçtiğimiz günlerde Ankara'da anket yaptırdığını da ifade ederek, AK Parti ve CHP'nin Ankara'da barajı çok rahat geçtiğini, MHP'nin ise yüzde 9 ile 10 arasında gelip gittiğini söyledi. Gökçek, 3 partinin barajı geçmesi halinde Ankara 1. bölgede AK Parti 8, CHP 5 ve MHP'nin 2 milletvekili çıkaracağını, 2. bölgede ise AK parti'nin 10, CHP'nin 3 ve MHP'nin 1 milletvekili çıkaracağını iddia etti. Gökçek, IMF bağlılığını Türkiye'ye MHP'nin kazandırdığını iddia ederek, "IMF'nin internet sitesine girin, Başbakan rahmetli Ecevit, Sayın Bahçeli ve Yılmaz'ın imzasını görürsünüz. Birisi, birini tenkit ederken onu yapmaması gerekiyor" dedi.

Gökçek, Hulki Cevizoğlu'nun adaylığı hakkında ise şöyle konuştu: "Türkiye genelinde mitingler düzenlediler solun birleşmesi için. Mitinglerden önce CHP'nin yüzde 23 oyu çıkacağına inananlardan biriydim. Ankara'da CHP kan kaybediyor. Sağdaki isimlerin gelmesi CHP'de bir tedirginliğe neden oldu. Cumhuriyetçiler Hulki Cevizoğlu'nu çıkardı. Solcu kesim bu ismi istemedi. Şu anda solun 3 adayı var. Tuncay Özkan, Mustafa Sarıgül ve Yılmaz Büyükerşan. CHP oy kaybettiği takdirde Cumhuriyetçi kesim 'Sen kalkıp Cumhuriyetçiler'in oylarını görmedin, 2012 seçimlerinde kendi liderimizi seçeceğiz' diyecek."

habervitrini



Bu haber 276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,297 µs