En Sıcak Konular

Baykal ve Bahçeli kendilerine oy veremeyecek

2 Temmuz 2007 13:00 tsi
Baykal ve Bahçeli kendilerine oy veremeyecek 
Seçmen kütüğüne kaydı başka illerde olduğu için çok sayıda siyasetçi kendine oy veremeyecek. Aralarında Baykal ve Bahçeli'nin de bulunduğu birçok siyasetçi aday oldukları kentte kendi oylarına katkıda bulunamayacak.

Kendine oy veremeyecekler arasında CHP Genel Başkanı Baykal ile MHP Genel Başkanı Bahçeli de var 3 Kasım seçimlerinden sonra yenilenen Siirt seçimlerinde kendisine oy veremeyen Başbakan Erdoğan seçmen kütüğü İstanbul'da ve seçim bölgesinde olduğu için kendisine oy verebilecek. Erdoğan, 28 Mart 2004 tarihinde oyunu Ankara'da kullanmıştı. Erdoğan, seçmen kütüğünü İstanbul'a aldırdığı için 2007 seçimlerinde evinin bulunduğu Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak.

BAKANLAR

AK Parti'de kendisine oy veremeyecek ünlü siyasetçiler arasında Başbakan Yardımcısı Antalya adayı Mehmet Ali Şahin, Mersin'den birinci sırada aday olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Eskişehir'den aday olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İzmir'den aday olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Erzincan'dan aday olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da seçim bölgelerinde oy kullanamayacak. Seçim bölgesinde oy kullanamayacak isimler arasında Adana'dan birinci sıra milletvekili adayı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, İstanbul'dan aday olan Ertuğrul Günay, eski Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de bulunuyor.

BAYKAL ANKARA'DA

Seçmen kütüğü Ankara'da olan Baykal, 22 Temmuz seçimlerinden Antalya'dan birinci sıra adayı oldu. Ancak Baykal'ın seçmen kütüğü Ankara'da bulunuyor. Seçimde Baykal, Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacağı için kendisine oy veremeyecek. Kendisine oy verem eyecek CHP'liler arasında İzmir'den aday gösterilen Güldal Mumcu ve Recai Birgün, Bursa'dan aday olan Onur Öymen, İstanbul'dan aday olan Bayram Meral ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek de bulunuyor.

MHP’DE DURUM

MHP’de, oyunu Ankara’da kullanacak olan Bahçeli’nin yanı sıra Mehmet Şandır, Oktay Vural, Kürşat Atılgan, Ümit Şafak, Atilla Kaya, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Füsun Koroğlu kendisine oy veremeyecek.

bugün



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs