En Sıcak Konular

Yunanlılar: Keşke bizde de bir Erdoğan olsa

5 Mayıs 2012 19:50 tsi
Yunanlılar: Keşke bizde de bir Erdoğan olsa Yunan vatandaşlar son ekonomik krizden çıkış için kara kara düşünürken bazı vatandaşlar "keşke biz de Erdoğan gibi biri olsa" diye hayıflanıyor

Yunanistan'da yarın yapılacak erken genel seçimlerde Yunanlılar sandıklara giderek söz hakkını kullanacak. Ama Yunanlıların gönlündeki lider Erdoğan...

Son yılların en büyük ekonomik krizi içindeki ülkede halkın sandıkta, 38 yıldır ülkeyi dönüşümlü olarak tek başlarına yöneten geleneksel iki büyük parti olan Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) ve Yeni Demokrasi'yi (ND) cezalandırması bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası başkan yardımcılığından Kasım ayında ülkenin yönetimine atanan Lukas Papadimos başbakanlığında PASOK ve ND desteğindeki geçici işbirliği hükümetinin borç karşılığı AB ve IMF direktifiyle uyguladığı sert kemer sıkma politikalarına tepkili birçok Yunanlı, yarın son sözünü sandıkta söyleyecek.

Memorandumun altında imzası bulunan PASOK lideri ve Eski Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ise ülkenin avro bölgesinden çıkması ve drahmiye dönmesinin risklerini anlatıyor.

Belirsizlik içinde seçimlere giden ülkede son anketlerde iki partiyi tek başlarına iktidara götürmeyeceği görülen halkın oylarının sol ve sağdaki 8-10 partiye bölüneceği görülüyor.

İşsizlik oranının yüzde 20'yi aştığı, maaş ve emeklilik kesintileri ile ek vergiler altında geleceğe umudunu kaybeden halkın çoğunluğu, seçimlerden beklentisi olmadığı gibi ülkeyi yönetecek bir lider de göremiyor.

"YUNANİSTAN'IN LİDERE İHTİYACI VAR"

Atina'nın turistik merkezi Monastiraki'de bir dükkan sahibi olan Panaiotis Megalikonomu, seçimlerden iyi bir sonuç çıkacağına inanmadığını belirterek, ülkenin ekonomik toparlanması için gerekli düzenlemeleri yapmak üzere Kasım ayından bugüne kadar ülkeyi yöneten teknokrat Başbakan Papadimos'un bir süre daha görevde kalmasında yarar gördüğünü ifade etti.

ND ve PASOK'un yapacakları bir koalisyonda uyum içinde çalışabilirlerse belki çözüme gidilebileceğini dile getiren Megalikonomu, Yunanistan'ın bir lidere olan ihtiyacına dikkati çekti.

Türkiye'yi örnek gösteren Megalikonomu, "Keşke bizim de başımızda (Başbakan Recep Tayyip) Erdoğan gibi biri olsaydı. Onun gibi liderlik özelliklerine sahip bir başbakanımız olsa da Yunanistan'ı daha iyi bir yere taşıyabilse. Umarım biz de Türkiye'nin başardığı gibi bir gün başarabiliriz. Ben Türkiye'nin son yıllardaki gelişimine hayranım ve iki ülke arasındaki ilişkilerin de çok iyi olmasını istiyorum" diye konuştu.

A.A.



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs