En Sıcak Konular

Medvedev, parti liderleri ile buluştu

2 Mayıs 2012 17:24 tsi
Devlet başkanlığı koltuğunu 7 Mayıs'ta Başbakan Vladimir Putin'e devretmeye hazırlanan Dmitri Medvedev, parlamentoda yer alan siyasi partilerin liderleri ile bir araya geldi.

Yeni kurulacak hükümette başbakan olarak görev almaya hazırlanan Medvedev, yeni dönemde siyasi partilerle yakın temas halinde olacağını söyledi.

Yerel yöneticilerin seçimle işbaşına gelmesi ile ilgili parlamentolarda kabul edilen yasayı onayladığı bilgisini aktaran Medvedev, "Bölgelerde üst yönetimde bulunan tüm isimler gizli oyla bölge halkı tarafından seçilecek" dedi. Böylece Putin'in 2004'de yerel yöneticilerin Kremlin'den atanması yönündeki uygulama iptal edilmiş oldu.

Rusya'da siyasi parti kurulumunu kolaylaştıran yasayı da onayladığını ifade eden Rusya lideri, "Artık siyasi parti kurulması için imza toplanmasına gerek kalmayacak. Devlet Başkanlığı adaylığı için de imza sayısı önemli ölçüde azaltıldı. Parlamento dışından aday olan siyasi parti liderlerinin toplaması gereken imza sayısı 2 milyondan 100 bine çekildi" bilgisini aktardı.

YENİ YASAYA GÖRE YEREL YÖNETİCİLER İÇİN ZORUNLU OLAN 300 BİN İMZA 7BİN 500'E İNDİRİLİYOR.

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma'nın kendisine onay vermesi durumunda başbakanlık koltuğuna oturacağını hatırlatan Medvedev, "Hepimiz yaşamında önemli görevler üstlendi. Burada temsil olunan tüm partilerle yakın bir şekilde çalışacağım. Format değişse de birçok alanda, farklı seviyelerde görüşmeler devam edecek" şeklinde konuştu.

Medvedev'in Moskova dışında Gorki devlet başkanlığı rezidansında siyasi parti liderleri ile yaptığı zirveye Komünist Parti lideri Genadi Zyuganov, Adaletli Rusya Lideri Sergey Mironov ve Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski katıldı. İktidar partisi Birleşik Rusya'dan ise Andrey Vorobyov katıldı. Medvedev liderleri toplantı alanına Sovyet yapımı 1948 model Pobeda model aracı ile getirmesi ilginç görüntülere sahne oldu.

(CİHAN)

Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs