En Sıcak Konular

İsviçre'de sözde soykırım krizi!

1 Temmuz 2007 22:24 tsi
İsviçre'de sözde soykırım krizi! İsviçre polisi, Ermeni soykırımı iddialarını reddettiği için ceza alan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’e vize verilmemesi üzerine onun gıyabında İsviçre’de konferans düzenleyen gruba müdahale etti. İki kişi gözaltına alındı.

İşçi Partisi’nin, İsviçre’nin Winterthur kentinde yapılan toplantısında, konuşmacılardan partinin İsviçre temsilcisi Ali Mercan ile Atatürkçü Düşünce Derneği Bern Başkanı Ethem Kayalı, sözde Ermeni soykırımının “emperyalist bir yalan” olduğunu söyledikleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in vize alamadığı için katılmadığı toplantıda konuşan Mercan, İsviçreli basın mensuplarının da izlediği toplantıda, “Partinin lideri Doğu Perinçek’in haksız yere yargılandığını” belirterek, “Hepimiz bir Doğu Perinçek’iz, Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” diye konuştu.

Salondakilerin de “Hepimiz Doğu Perinçek’iz” pankartı açarak, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” şeklinde slogan atmaları üzerine, konuşmacılardan Mercan ve Kayalı polis tarafından gözaltına alındı.

Winterthur Savcılığında sorgulanan Mercan ve Kayalı’nın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılıp bırakılmayacakları hakkında bir açıklama yapılmadı.

Toplantıyı izleyen polis, Mercan ve Kayalı’yı Wintertuhr Savcılığının talimatı üzerine gözaltına aldığını bildirdi. İP İsviçre temsilcilerinden Kemal Albayrak, toplantının polisten izin alınarak düzenlendiğini söyledi.

2005’te İsviçre’de yaptığı konuşmada, Ermeni soykırımı iddialarını, uluslararası bir yalan olarak nitelendiren İşçi Partisi lideri, ödenmediği takdirde hapse çevrilecek para cezasına çarptırılmıştı. Temyiz talebi reddedilen Perinçek’in dosyası bir üst mahkemede görüşülecek.

haber10



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,807 µs