En Sıcak Konular

Ağar'ın bu iddiası çok konuşulur: 'Erdoğan cumhurbaşkanı seçilmesini istemedi'

1 Temmuz 2007 20:28 tsi
lMehmet Ağar, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini istemediğini ileri sürerek, Erdoğan’a yönelik olarak “Hem parti içindeki rakiplerin kilosunu düşürüyor hem de mağdur kisvesinin arkasına sığınıp Türkiye’yi bölmeye çalışıy

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar,Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini istemediğini ileri sürerek, Erdoğan’a yönelik olarak “Hem parti içindeki rakiplerin kilosunu düşürüyor hem de mağdur kisvesinin arkasına sığınıp Türkiye’yi bölmeye çalışıyorsun” diye konuştu.

Ağar, Mardin’de partisi tarafından düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Konuşmasının başında “Çiftiyiz, Köylüyüz, Anamızla buradayız” pankartını gösteren Ağar,

”Bu seçimde herkes anasını da bacısını da babasını da gardaşını da alacak, sandığa gideceğiz” dedi.

Ağar, “Kardeş kardeşi vurmasın, analar ağlamasın” pankartına da dikkat çekerek “Yüreklerde yaranın ne olduğunu bilenlerdeniz. Göz nuru gibi büyüttüğünüz bir yavruyu kaybetmenin ne olduğunu bilenlerdeniz” diye konuştu.

Ağar, kendi iktidarlarında dağlarda bombaların değil kuş seslerinin yükseleceğini söyledi.

Ağar, şöyle konuştu:

“Çocuklarımız dağda, kırda, bayırda macera aramasınlar. Otursunlar evlerinde işiyle, gücüyle, ekmeğiyle meşgul olsunlar. Onlara parlak bir gelecek kuralım. Biz bunun ne demek olduğunu ailece biliyoruz.”

“BARAJ SORUNUMUZ VAR”

“DP’nin baraj sorunu var” şeklinde dedikodular çıkarıldığını ifade eden DP lideri Ağar, “Bizim baraj sorunumuz var. Aydın’da Sarıçay, Antalya’da Dim, Niğde’de Ortapınar, Mardin’de Ilısu Barajı meselemiz var. Burada 180 bin hektar sulanmaya muhtaç toprak var. Bu topraklara bereket getirmek bizim işimizdir” diye konuştu.

“YAĞMA YOK, DP VAR”

AKP’nin cumhurbaşkanlığı meselesinin arkasına sığınıp oy istediğini öne süren Ağar, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı seçimini dayatma haline getirdiniz. ‘3-4 aday getirin, uzlaşmayla seçelim’ dedim. Hayır… Çünkü Başbakan böylece parti içindeki rakiplerinin kilosunu düşürüyor. Kendileri farkında değil mi bilmiyorum. Meydanlarda poz veriyorlar da kendi güçleri seçimden önceki kadar var mı?”

Ağar, Erdoğan’a yönelik olarak, isteseydin taktirde 360 milletvekiliyle cumhurbaşkanı seçebileceğini fakat bunu istemediğini iddia ederek “Çünkü sen onların cumhurbaşkanı seçilmesini istemedin. Hesabın başkaydı. Hem partideki muhaliflerini hafiflettin hem de mağduriyet kisvesinin arkasına sığınıp, bunun üstünden siyaset yapıp Türkiye’yi bölmeye çalışıyorsun” diye konuştu.

AKP ve CHP’nin zıtlaşma üzerinden siyaset yaptıklarını ve bunun için iki partili bir meclis istediklerini söyleyen Ağar, “Yağma yok, Demokrat Parti var, çare var” dedi.

Mitingi izleyen vatandaşların “AKP ABD’nin uşağı” sloganı üzerine de Ağar, “Bunlar politikalarını öyle ABD’ye endeksledi ki ABD bile bunların bu halinden utanıyor” diye konuştu.

Ağar konuşmasında, Kuzey Irak sorununa da değinerek Türkiye’nin bölgenin barışçı lideri olmak zorunda olduğunu kaydetti.

Ağar, Türkiye’nin Irak meselesi içinde olmadığı taktirde Irak’a huzur ve istikrarın gelmeyeceğini belirtti.

AĞAR’IN VAATLERİ

Ağar, Mardin’de birçok vaatte de bulundu.

Çiftçiye yönelik ucuz mazot, gübre, tohum vaadini tekrarlayan Ağar, üniversitelere 200 bin araştırma görevlisi alınacağı vaadinde de bulundu.

Turizme yatırım yaparak yeni turizm alanları geliştireceklerini ve büyük organizasyonlar yapacaklarını söyleyen Ağar, KPSS’nin de Türkiye genelinde değil, bölgesel olarak yapılacağını vaat etti.

haber10



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,514 µs