Aranıyor! Sicili temiz kuvvacı aranıyor! | " /> Aranıyor! Sicili temiz kuvvacı aranıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Aranıyor! Sicili temiz kuvvacı aranıyor!

1 Temmuz 2007 19:21 tsi
Aranıyor! Sicili temiz kuvvacı aranıyor! Kuvvai Milliye Derneği üyesi emekli Astsubay Oktay Yıldırım 'terör örgütü üyeliği' ve 'patlayıcı madde bulundurmak'la suçlanıyor. Suça karışan tek ulusalcı dernek Kuvvai Milliye değil... İşte 'çek senet tahsilatından, iş yeri kurşunlamaya kadar "ulu

Kuvvai Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk, 'terör örgütü üyeliği' ve 'patlayıcı madde bulundurmak'la suçlanan emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ı hüküm giymesi halinde dernekten atacaklarını söyledi.

Bekir Öztürk, "Bu meyanda benim de ifademe başvurulabilir. Hatta tutuklanabilirim. Emin olun bunları hiç önemsemiyorum." dedi. Ümraniye'deki cephanelik evin ortaya çıkmasından olumsuz etkilendiklerini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Birçok aslan yürekli kuvvacı arkadaşımız elden ya da noter üzerinden istifalarını gönderiyorlar. Hatta bu işin bir yansıması olarak derneğimizin yer sahibi de derneği çıkarmak için girişimlerde bulunuyor."

Kuvvai Milliye Derneği'nin internet sitesinde de, operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan Asuman Özdemir'in sağlık sebebiyle yazılarına bir süre ara verdiği duyurusunda bulunuldu.

Oktay Yıldırım'ın gözaltına alınmasından sonra emekli Albay Aziz Ergen'in yazıları da siteden çıkarılmıştı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'a hakaretten yargılanan Doç. Dr. Ümit Sayın'ın yazıları da siteden kaldırıldı.

Sayın'ın yazılarını kaldıran bir diğer web sitesi de 'www.acikistihbarat.com' oldu. Hürriyet gazetesinin haberine göre; Oktay Yıldırım'ın adı bombalama olayına karışınca Sayın artık burada yazmayacağını söyledi ve eski yazılarını da çekti. Bunun üzerine Sayın'ın sitedeki köşesinin adı 'Dr. Şerefsiz Ödlek' olarak değiştirildi. Dün sabah saatlerinden itibaren internet portalına ulaşım da sağlanamıyor. Söz konusu sitede emekli Albay Hüseyin Mümtaz da yazıyordu.

'Vatanseverler' çek-senetçi çıktı

"Ulusalcı" derneğe 7 ilde operasyon düzenlendi. 18 kişi gözaltında.

Danıştay saldırısında da adı geçen Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği başkan ve üyelerinin 'çek senet tahsilatı, iş yeri kurşunlama, tarihi eser kaçakçılığı' gibi iddialar nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyon, İçişleri Bakanlığı'nın dernekle ilgili soruşturmanın ardından elde edilen bulgular çerçevesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatıldı. Dernek mensuplarının 'çek senet tahsilatı, iş yeri kurşunlama, tarihi eser kaçakçılığı' gibi suçların oluşması üzerine, suça maruz kalan kişilerin de ifadeleri alındı.

7 ilde operasyon

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Konya ve Giresun illerinde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında dernek Genel Başkanı Taner Ünal'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerle birlikte 4 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği, bir el bombası, sahte kimlikler, sahte belge düzenlenmesinde kullanıldığı belirtilen bir cihaz ile çok sayıda CD'ye el konuldu.

El konulan malzemelerin incelemesi sürerken, gözaltındaki zanlıların iddialar doğrultusunda sorgulamasına başlanıldı. Emniyetteki sorgulamaların yarına kadar devam edeceği belirtirken, Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda zanlıların aynı gün veya salı günü adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Dernek mensuplarının çete kurduğu iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan kişiler arasında görevde ya da emekli herhangi bir askerin asker bulunmadığı belirtildi.

SİLAHLA YEMİN EDİYORLAR

Kendilerini 'ulusalcı', 'vatansever' gibi kavramlarla tanımlayan birçok dernek bulunuyor. Bu derneklerden birinin üyeleri silaha el koyup ettikleri yeminle gündeme gelmişti.

'Ulusalcı' teşkilatlar mercek altında

Son dönemlerde ulusalcı veya milliyetçi söylemlere sahip çok sayıda derneğin adının karıştığı operasyonların yapılması dikkatleri bu tür örgütlenmelere çevirdi. Bu tür örgütlenmelerden başlıcaları şöyle:

MİLLİ GÜÇ PLATFORMU: Çeşitli 'sivil toplum kuruluşlarının' bir araya gelerek oluşturduğu Platform'da Kemal Kerinçsiz, Ümraniye'de ele geçirilen bombalar nedeniyle tutuklanan emekli astsubay Oktay Yıldırım, Ramazan Kırkık, Recep Akkuş, Aynur Atabozkurt ve Muammer Karabulut yer aldı. Bir süre sonra Platformda ortaya çıkan ayrışma sonunda Kemal Kerinçsiz Büyük Güçbirliği Derneği'ni kurdu.

KUVVAİ MİLLİYE DERNEĞİ: Mersinli bir sağlık çalışanı olan Bekir Öztürk genel merkezi Ankara'da olan Kuvvai Milliye Derneği'ni kurdu. Derneğin basın sözcülüğünü emekli Kurmay Albay Aziz Ergen yapıyor. Ergen, 2000-2001 yılları arasında Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı'yken 'Beyaz Enerji Operasyonu'nu başlattı.

VATANSEVER GÜÇBİRLİĞİ HAREKETİ DERNEĞİ: Danıştay saldırısından sonra Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği (VGHD) adını duyurdu. Birlik başkanı Taner Ünal, 2005'te MHP'de genel başkan adayı oldu ancak seçimi kazanamayınca ayrıldı. Kurduğu dernek 2 ay içinde 98 şube açtı. VKGD Hareketi Derneği'nin bir dönem onursal başkanlığını emekli Korgeneral Hasan Kundakçı yapıyordu.

KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİ: Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'den ayrılan emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ kurdu. Silah üzerine yemin ederken çekilmiş görüntüleri basına yansıdı. Başkan Yardımcısı Ali Özoğlu'na göre dernek, motorlu, coplu ve telsizli örgüt kurmayı düşünüyordu.

ULUSAL BİRLİK HAREKETİ PLATFORMU: Akın Birdal'a yapılan suikast girişiminin planlayıcısı Semih Tufan Gülaltay, 2005'te Ulusal Birlik Partisi'ni kurdu. Gülaltay, Yargıtay kararıyla başkanlıktan ayrılınca parti de kapandı. Gülaltay, Ulusal Birlik Hareketi Platformu'nu kurdu.

TÜRK SOLU: İşçi Partisi'nin gençlik kolu Öncü Gençlik'ten atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve arkadaşları Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu'nu kurarak Türk Solu ve İleri dergilerini çıkarmaya başladı. Üniversitelerde örgütlenen Türk Solu 2003'de Cumhuriyet'in 80. yıl kutlamaları sırasında yapılan rektörler yürüyüşünde açtığı 'Ordu Göreve' pankartıyla gündeme geldi.

MİLLİ MÜCADELE DERNEĞİ: Türk Solu ekibinin kurduğu dernek Hrant Dink'in cenaze yürüyüşüne karşı Taksim'de, 'Hepimiz Mustafa Kemaliz, hepimiz Türküz' pankartıyla eylem yaparak adını duşurdu. Derneğin açıklamasında, 'Dink, Türk düşmanıydı. Öldürülmesine hiç üzülmedik' denildi.

Zaman - Vatan
 



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs