En Sıcak Konular

Ordu cephanelikleri sayılıyor

1 Temmuz 2007 16:42 tsi
Ordu cephanelikleri sayılıyor Son günlerde 'cephanelik evlerde' ortaya çıkarılan çok sayıda silah ve mühimattan sonra, askeri yetkililerin, birliklerin cephane lojistik depolarında sayım yaptırdığı iddia edildi.

Ümraniye bombaları ile ilgili olarak başlayan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulandıktan sonra İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen emekli Binbaşı F.E, tutuklanarak ceza evine gönderildi. RE.'nin örgüt üyesi olmak, patlayıcı madde nakliye etmek, vahim içerikli patlayıcı madde bulundurmak suçlarından tutuklandığı bildirildi. Poliste emekli binbaşının kendisine sorulan sorulara yanıt vermediğini ve susma hakkını kullandığı ileri sürülüyor. Özel Kuvvetler Komutanlı-ğı'ndan emekli edilen emekli binbaşının bilgisayarından çok önemli ve gizlilik derecesi yüksek, askeri sır kapsamında bilgiler çıktığı belirtildi.

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği derneğine düzenlenen operasyonda bir cephanelik daha ortaya çıkarıldı. Polisin, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği isimli derneğe yaptığı operasyonda ruhsatsız silahlar, el bombası, polis ve JİTEM kimlik kartları ele geçirildi. Dernek Başkanı Taner Ünal'la birlikte 19 kişi gözaltına alındı. İstanbul Ümraniye'de bulunan el bombalarıyla birlikte aralarında emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de yer aldığı bazı emekli TSK mensuplarının "silahlı çete kurdukları" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltıların devam ettiği bildirildi. Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şu-besi'nin talimatıyla, kamuoyunda 'ulusalcı' olarak bilinen VKGB'nin Ankara'daki dernek biriminin dışında Mersin, İstanbul, Konya, Giresun, Muğla, İzmir ve Diyarbakır'daki uzantılarında faaliyet gösteren 19 kişi gözaltına alındı. Polisin, operasyon kapsamında arama yaptığı dernek merkezleri ile zanlıların ev ve işyerlerinde 4 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkıdan çevrilme tabanca, av tüfekleri, el bombası, çelik yelekler, göz yaşartıcı bombalar, JİTEM ve polis kimlikleri, çok sayıda çek ve senet bulunurken, bilgisayarlar ve CDTere de el konuldu.

CEPHANELİKLERDE SAYIM BAŞLADI

VKGB, kamuoyunun gündemine ilk kez Danıştay 2. Daire'ye yönelik silahlı saldırının ardından geldi. Saldırıyı, gerçekleştiren avukat Alparslan Arslan'ın üzerinden VKGB'ye ait kartvizit çıktı. Danıştay saldırısına yönelik soruşturmada Arslan'ı azmettiren kişi olarak ismi ortaya atılan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in evinde yapılan aramada VKGB'nin tüzüğünün bulunduğu iddia edildi. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, İstanbul Ümraniye'de yürütülen  soruşturmada adı geçen yedi emekli, bir terhisli asker hakkında soruşturma açıldığını bildirmişti.

Bu konu üzerine yetkililerin birliklerin cephane lojistik depolarında sayıma başlandığı zimmet kayıtlarının tek tek elden geçirildiği iddia edildi. Bilindiği gibi önceki gün Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı yaptığı yazılı açıklamada "Bazı basın ve yayın organlarının haberlerine de konu olan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada gözaltına alınan emekli askeri personel hakkında, ele geçirilen silah ve patlayıcı maddelerle ilgili olarak askeri yargının görev alanı kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca 27 Haziran 2007 tarihinde soruşturmaya başlanılmıştır" denilmişti.

SİTE SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Oktay Yıldırım'ın yazılarını yayınladığı bir internet sitesinin sahibi C.G.'da gözaltına alındı. Ceyhun Gürcihan'ın, Oktay Yıldırım gözaltına alındıktan sonra onunla ilgili bir değerlendirme yaparak sitesinde yayınladığı da belirtildi. C. G.'ın siteyi emekli tümgeneral olan babası ile birlikte yayınladığı öğrenildi. Bugüne kadar 8 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği soruşturma kapsamında gözaltına alınan C. G.'ın polisteki sorgusu sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde sevkedildikleri mahkemece serbest bırakılan emekli Binbaşı Gazi G. ve Ayşe Asuman Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

TİT iddianamesini mahkeme kabul etti

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Gülaltay' çetesi iddianamesini tamamladı. İddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede Semih Tufan Gülaltay'ın kurduğu siyasi partiyi mafya örgütlenmesi için kullandığı öne sürülüyor. Eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Akın Birdal suikastının azmettiricisi olduğu iddiasıyla hüküm giyen Semih Tufan Gülaltay'ın, Ulusal Birlik Partisi adıyla kurduğu partiyi mafya örgütlenmesi için kullandığı iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Adam kaçırma, çek senet tahsilatı, ölüme sebebiyet vermek" gibi 22 ayrı suçlamayla ilgili olarak 175 sayfalık iddianame hazırladı.

Birgün Gazetesi
 



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs