En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan 3 önemli kriz öngörüsü

27 Nisan 2012 21:15 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Önümüzdeki 10 yılda gıda, enerji ve su krizi gibi krizlerin olması muhtemeldir'' dedi.

Kurtulmuş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde (BİİBF) düzenlenen, ''Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları'' konulu konferansta, siyasi ve toplumsal krizlerin dünyayla ilgili olduğunu söyledi.
 
''Önümüzdeki 10 yılda gıda, enerji ve su krizi gibi krizlerin olması muhtemeldir'' diyen Kurtulmuş, krizin asıl kaynağının düşünce ve medeniyet krizi olduğunu ifade etti.
 
Kurtulmuş, bu krizin mevcut değerler içerisinde kalınarak çözülmesinin mümkün olmadığını, insanı ve adaleti esas alan yeni bir bakış açısıyla dünyadaki olayların yeniden tanımlanması ve yorumlanması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
 
''Gücü esas alan bir bakış açısıyla dünyayı tanımladığımız zaman kim güçlü ise onun sözü geçmektedir. Dünyanın nimetleri sınırsız bir şekilde sona erdirilmeye çalışılıyor. Modernlik, görüntüde değil zihniyette olan bir felsefedir. Bize ait olmayan bir düşünce sistemidir. Türk modernizmi dünyanın en problemli, en aşağılık duygusuyla bezenmiş modernlik uygulamasıdır. 2012 yılında bir dünya düzeninden bahsetmek mümkün değildir. Dünyada asimetrik bir küreselleşme vardır. Küreselleşmenin nimetlerinden istifade edenlerle etmeyenler arasında olağanüstü uçurum vardır. Silahlanma; savaşların kalktığını tahmin ettiğimiz bir dünyada her yıl 1,5 trilyon dolar silahlara harcanıyor. Böylece 1990'dan bu yana bir sürü savaşlar olmuştur.''
 
Yoksulluk ve gelir dağılımı adaletsizliğine de değinen Kurtulmuş, Türkiye'nin 1990'lı yıllara kadar içe kapanık kaldığına işaret etti.
 
Türkiye'yi yönetenlerin ileriye bakmaları gerektiğini belirten Kurtulmuş, ''Biz kendi medeniyetimizin türküsünü söyleyeceğiz. Biz kendi medeniyetimizin sesini evrenselleştireceğiz. Yeni dünyayı adalet, hakkaniyet üzerinde inşa edeceğiz. 2050'yi doğru bir şekilde kurmaktır bizim derdimiz'' diye konuştu.

aa


Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,746 µs