En Sıcak Konular

Butik cezaevine Ağar makyajı

24 Nisan 2012 09:44 tsi
Mehmet Ağar'ın 2 yıllık hapis cezasını çekeceği Yenipazar Cezaevi, 21 mahkûm nakledilip tadilata alındı.

Eski Demokrat Parti Genel Başkanı ve Çiller hükümetinin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın, 2 yıllık kesinleşmiş hapis cezasını çekeceği Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde hareketlilik var. Cezaevi tadilata alınırken, 24 mahkûmdan 21'i nakledildi.

Mehmet Ağar, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Susurluk davası kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili olarak, "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu ceza, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından geçen hafta oybirliğiyle onanmıştı. Adalet Bakanlığı, terör örgütlerinin hedefinde olduğu gerekçesiyle Ağar'a "güvenli" bir cezaevi arayışına girdi. Sonunda Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki K-1 Tipi Cezaevi önerildi. Ağar da, Türkiye'nin "sakin şehir" unvanına sahip 5 yerleşiminden Yenipazar'daki cezaevini, Bodrum'da yaşayan ailesine yakın olmak için kabul etti.

Sabah'ın haberine göre, bu gelişmelerin ardından 52 kişi kapasiteli Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde, güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkarılması için tadilata başlandı. Baştan aşağı yenilenen cezaevindeki 24 hükümlüden 21'i Aydın E-Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi.

Kalan 3 kişinin ise Ağar'ın koğuş arkadaşı olacağı belirtildi. Görevli asker sayısı da artırıldı. Eski MİT Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı ve emekli Özel Harekâtçı Korkut Eken de, Ağar'ın kalacağı cezaevinde incelemeler yaptı. Yetkililerle görüşen Eken'in, güvenliğin üst düzeye çıkarılması talebinde bulunduğu öğrenildi.

Mehmet Ağar, ne zaman teslim olacağının sorulması üzerine, "Herhalde yarın (bugün) tebligat yapılır. Bir gün önce bir gün sonra ne fark eder. Biz de 1-2 gün içinde gereğini yaparız" dedi.

Adalet Bakanlığı yetkililerinin güvenlik konusunda tüm sorumluluğun kendilerinde olduğunu söylediklerini aktaran Ağar, "Otele gitmiyoruz. Seçip, beğenecek halimiz yok. Hakkımızda her şeyin hayırlısı" diye konuştu.



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs