En Sıcak Konular

Galatasaray yenerse lig biter

20 Nisan 2012 16:17 tsi
Spor otoriteleri Süper Toto Süper Final'le ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Spor otoriteleri, Türk Telekom Arena’da Fenerbahçe karşısına 5 puan farkla çıkacak olan Galatasaray’ın yenilmemesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyeceği görüşünde. Ancak otoriteler olası bir yenilgi halinde ise zafere yakın olan tarafın Sarı-Lacivertliler’in olduğu konusunda neredeyse hemfikir.

2011-2012 sezonunun sonuna artık yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Bu yıl ilk kez uygulanan Play-Off sisteminde gözler, Galatasaray’ın pazar akşamı Türk Telekom Arena Stadı’nda Fenerbahçe ile yapacağı derbide olacak.

Beraberlik lüksü Cimbom’a yarar

Süper Final’in ilk haftasında şampiyonluğun favori iki takımı Galatasaray ile Fenerbahçe taraftarlarını yanıltmadı ve yoluna kayıpsız devametti. Ancak spor otoriteleri dev deribinin ardından sezonun yüzde 90 oranında biteceği görüşünde birleşiyor. Spor camiasındaki ortak kanı; Sarı-Kırmızılılar kazanırsa son 4maçta puan farkı 8’e çıkacak ve Galatasaray yüzde 99 şampiyon olacak. Aslan berabere kalsa dahi son 4 haftaya 5 puan farkla girecek. Bu da Galatasaray’ın Kadıköy’de Fenerbahçe ile berabere kalma lüksünü sağlayacak. Bu olasılıkla Galatasaray büyük ihtimal şampiyon olacak.

11 yılın verdiği özgüven

Spor otoriteleri Fenerbahçe’nin kazanması halinde de ligin biteceği görüşünde. Çünkü Fenerbahçe, Süper Final’in sondan bir önceki derbide Galatasaray ile Kadıköy’de kozlarını paylaşacak. Evinde 41 maçtır yenilmeyen ve son 11 yıldır da Sarı-Kırmızılılar’a geçit vermeyen bir Fenerbahçe’nin hem moral hem de psikolojik olarak rakibine üstünlük kuracağı yönünde görüşler var. Spor camiasındaki diğer bir kanı ise, her iki takımın aralarında oynadığı maçlarda alınacak puanlardan çok Trabzonspor ile Beşiktaş’tan topladıkları puanlar da şampiyonluğu belirlemede önemli bir etken olacağı yönünde.

İŞTE O GÖRÜŞLER

FİNALİN DE FİNALİ

Arena’da oynanacak maç finalin finali olur. Galatasaray kazanır ya da berabere kalırsa puan farkı itibariyle bu iş biter. Fenerbahçe kazanırsa Galatasaray kalan haftalarda toparlanamaz. Çünkü Kadıköy’de kazanamıyor olmalarını hatırlarlar. Yaşayacakları bu psikolojik baskı şampiyonluk yolunda Fenerbahçe’yi avantajlı kılarlar. Ali ŞEN (Fenerbahçe eski Başkanı)

BU HAFTA YARIŞ ŞEKİLLENİR

Galatasaray Fenerbahçe’yi yenerse son 4 haftaya girilirken her şey biter. Ancak Fenerbahçe kazanırsa puan olarak geride kalmasına rağmen favori duruma gelir. İşler tersine döner. Bu hafta şampiyonluk hemen hemen şekillenebilir. Metin DİYADİN (Teknik direktör)

BU DERBİ ÖNEMLİ

İki takımın aralarında oynadıkları maçlar çok önemli. Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynayacakları maçlar da unutulmamalı. Bu iki takımın, bu ekipler karşısında toplayacakları puanlar şampiyonluk yarışını belirlemekte önemli etken olacaktır. METİN TEKİN (ESKİ FUTBOLCU)

PSİKOLOJİK OLARAK ÖNE GEÇER

Fenerbahçe, Türk Telekom Arena’dan galip çıkarsa puan olarak olmasa bile psikolojik olarak öne geçer. Şampiyonluk yarışında bir adım öne çıkar. Çünkü son maç Kadıköy’de Galatasaray ile oynuyor. Burada Sarı-Lacivertlilerin ezeli rakibine burada büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Bu hafta Galatasaray kazanırsa büyük ihtimal şampiyonluğunu tayin eder. Mustafa DOĞAN (Eski futbolcu)

GEÇMİŞ BENİ KORKUTUYOR

Fenerbahçe bu hafta galip gelirse şampiyonluk yarışında büyük avantaj elde eder. Kadıköy’deki maçta Galatasaray’a beraberlik ya da galibiyet yetiyor. Fenerbahçe’nin kazanmaktan başka çaresi yok bu büyük stresi kaldırabilirler mi? Bunu bilmiyorum. Fenerbahçe’nin son yıllardaki final maçlarına baktığımızda Denizlispor, Trabzonspor maçlarında aldıkları sonuçlar ortada. Engin VEREL (BUGÜN yazarı)

KAZANIRSA ŞAMPİYON

Galatasaray kazanırsa büyük olasılıkla şampiyonluğu elde etmiş olur. Berabere kalıp ya da yenilirse Süper Final 6. haftaya kadar büyük heyecanla devam eder. İki takımın, aralarında oynadıkları maçlardan çok Trabzon ve Beşiktaş’la oynayacakları ve alacakları puanlar önemli. Trabzon ile Fenerbahçe arasındaki soğuk savaş devam ediyor. Bu nedenle Galatasaray bir adım önde. Gökmen ÖZDENAK (BUGÜN yazarı)

bugün



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,358 µs