En Sıcak Konular

Fransa'da seçim kampanyasının son günü

20 Nisan 2012 16:10 tsi
Seçimlere 48 saatten az bir süre kala yarışta Sarkozy ile Hollande başa baş durumda.

Fransa'da ilk turu Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım devam ediyor. Bu gece başlayacak seçim yasakları öncesi yayınlanan son anketler, Sosyalist Parti'nin adayı François Hollande'ın ilk turda da Nicolas Sarkozy'nin önüne geçmeyi başardığını ortaya koydu.

BVA anket şirketi, Sosyalist adayın ilk turda yüze 30, Nicolas Sarkozy'nin ise yüzde 27 civarında oy alacağını tahmin ediyor. CSA anket şirketi ise Sarkozy'nin oy oranını yüzde 25,5 Hollande ise 26,5 düzeyinde gösterdi. TNS ise her iki liderin de yüzde 27 oy oranıyla yarışı önde götürdüğü belirtti. Anket şirketleri verilerine göre halkın yüzde 35'inin ise henüz kesin kararını vermediğine dikkat çekti.

Anketler, Sarkozy ve Hollande'ın ikinci tura kalamsı halinde ise Sosyalist liderin 7 ila 14 puan farkla kazanacağını gösteriyor. Araştırma şirketleri ilk turda Sol blokun Cumhurbaşkanı adayı Jean Luc Melenchon'a oy vereceğini söyleyen seçmenin yüzde 80'inin ise ikinci turda François Hollande'ı destekleyeceğini aktardı. Aşırı sağa oy veren seçmen arasında yapılan ankette ise Nicolas Sarkozy ismi öne çıkıyor. Marine Le Pen seçmeninin yüzde 45'i ikinci turda Nicolas Sarkozy'yi destekleyeceğini belirtti.
Cihan mikrofonlarına konuşan seçmen'in çoğunluğu ise Pazar günü François Hollande'ı destekleyeceğinin altını çizdi.

Lübnan asıllı olduğun söyleyen Taysir Zacher, François Hollande'a oy vermeye karar verdiğini belirterek, Hollande'ın özellikle ekonomik alanda ülkeyi değiştireceğine inandığının söyledi. Nicoals Sarkozy'nin 2007 seçimlerinden önce verdiği sözleri yerine getiremediğini belirten Zacher "Dünyada bir kriz olduğu gerçek fakat Sarkozy'nin bu durumu iyi yönettiğini düşünmüyorum." açıklamasında bulundu.

Gelecek Cumhurbaşkanı adayının az konuşup çok icraat yapması isteğinde bulunan Beatrice Martin de Sarkozy'nin verdiği sözleri yerine getirmediğinin altını çizdi. Sarkozy'nin aşırıya giden bazı fikirleri de savunduğunu iddia eden Martin bir liderde aradığı özelliğin dürüstlük olduğunu dile getirdi.

Hala karar veremediğini belirten Micheal Puma ise Fransa'da sağ ve sol partilerin birbirlerinden farklı olmadığını söyledi. seçim döneminde birçok sözlerin verildiğini söyleyen Puma bu sözlere güvenemediğine de vurgu yaptı.
Fransa'da 43 milyon kayıtlı seçmen Pazar günü sandık başına gidecek.



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,266 µs