En Sıcak Konular

Suriye'ye ''son şans'' uyarısı

20 Nisan 2012 12:59 tsi
Suriye'nin Dostları'ndan, Şam yönetimine "son şans" uyarısı çıktı.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Annan'ın sözcüsü de, ülkedeki durumu çok kritik olarak niteledi, ateşkesin kırılganlığına dikkat çekti.
 
Suriye ise, gergin cumaya hazırlanıyor.
 
Birleşmiş Milletler ile Suriye arasında gözlemciler konusunda ön anlaşmanın imzalanmasının ardından örgüt, bu ülkedeki gözlemci sayısını artırıyor. Şu anda 7 gözlemcinin ülkede olduğunu duyuran Birleşmiş Milletler, pazartesi 2 gözlemcinin daha ülkeye gideceğini ve hafta içinde sayının 30'a ulaşacağını açıkladı.
 
Örgüt, sayıyı kısa süre içinde 300'e çıkarmayı hedefliyor. Ancak Kofi Annan'ın sözcüsü, ülkedeki durumu çok kritik olarak niteledi, ateşkesin kırılganlığına dikkat çekti.
 
Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, gözlemci misyonun başarısız olması halinde ek yaptırımların söz konusu olabileceğinin sinyalini verdi. Tunus ve İstanbul'un ardından üçüncü toplantısını Paris'te yapan Suriye'nin Dostları, son şans olarak nitelenen Annan planı'nın uygulanamaması halinde, iç savaş uyarısında bulundu.
 
Paris'teki toplantıya davetli olduğu halde katılmayan Rusya ise, toplantıyı tek taraflı ve Annan planına zarar verici olarak niteledi.
 
Toplantıda, Suriye 'ye insani yardımları artırma kararı da çıktı. Toplantıya katılan ülkelerin taahhüdünü, Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe "mültecilere evsahipliği yapan Türkiye ve Ürdün bize güvenebilir" diyerek duyurdu.
 
Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, Suriye'de de 1 milyon kişi yardıma muhtaç durumda. Suriye hükümetinden insani yardımlara acil izin vermesi isteniyor.
 
Esed yönetimi ise, bir yılı aşkın süredir göstericilere karşı yürüttüğü kanlı mücadelenin sonucu olan ekonomik yaptırımların faturası halka çıkartıyor. Üstüste yapılan zamlarla ülke ekonomisi ayakta tutulmaya çalışılıyor.
 
Hayat pahalılığından bunalan Suriyeliler de, başkent Şam'da zamları protesto için sokağa döküldü.
 
trthaber
 

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs