En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan gökdelen açılışında

19 Nisan 2012 20:34 tsi
Başbakan Erdoğan gökdelen açılışında İstanbul Mecidiyeköy'de inşa edilen Trump Towers Mall'un açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile yapıldı. Trump Towers'ın açılışında kurdeleyi Başbakan Erdoğan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile birlikte kesti.

Trump Towers İstanbul’un alışveriş merkezi Trump Towers Mall, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle açıldı.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun çocuk grubu olan Kıvılcım Dans Topluluğu’nun kısa bir gösteri yaptığı açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, kızları Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Mehmet Ali Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, Hanzade Doğan Boyner ve eşi Osman F. Boyner, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ve eşi Ahmet Faralyalı ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada Türkçe isim konusunda uyarıda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce başka bir alışveriş merkezi açılışında da aynı uyarıyı yaptığını hatırlattı. Son zamanlarda başta İstanbul olmak üzere yeni inşa edilen konut ve işyeri projelerinde farklı dillerde kelime ve kavramların, isimlerin çok sık kullanıldığına şahit olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Towers gibi mall gibi kelime ve kavramların tamamının Türkçe’de aslında çok güzel karşılıkları var. Türkçe dünya üzerinde 100 milyonlarca insan tarafından konuşuluyor. Türkiye Türkçe’si hele hele özellikle de İstanbul Türkçe’si de Türkiye’nin artan gücüne, büyüyen ekonomisine, artan dış ticaretine paralel olarak artık uluslararası bir boyut kazanıyor" dedi.

Hürriyet



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs