En Sıcak Konular

Almanya Büyükelçisi Adıyaman'da

19 Nisan 2012 18:39 tsi
Almanya'nın Büyükelçisi Eberhard Pohl, Ankara'dan bakıldığında Adıyaman'ın gelişen ve kalkınan ekonomiye sahip modern bir il olduğunu belirtti.

Şehrin, Türkiye'nin gelişen ve büyüyen ekonomisi ile paralel bir büyüme gösterdiğini ifade eden Pohl, "Alman müteşebbisler ile buradaki iş adamları farklı alanlarda bu bölgede kolaylıkla yatırım yapabilir." dedi.

Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Adıyaman'a da gelerek, Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti. Vali Sodan tarafından makamında kabul edilen Büyükelçi Eberhard Pohl, Adıyaman'ın zengin bir tarihi ve kültüre sahip olduğunu ifade etti. Pohl, ilin tarihi, kültürü, ekonomik, sosyal durumu ile ilgili Vali Sodan'dan bilgi aldı.

Alman Büyükelçi Pohl, Ankara'dan bakıldığında Adıyaman'ın gelişen ve kalkınan ekonomiye sahip modern bir il olduğunu belirterek, ilin Türkiye'nin gelişen ve büyüyen ekonomisi ile paralel bir büyüme gösterdiğini ifade etti. Pohl, "Türkiye'de yaklaşık 5 bin Alman şirketinin Türk-Alman ortaklı yatırımları bulunmaktadır. Görebildiğim kadarıyla bu bölgede hiçbir yabancı yatırım yok. Bu bölge yatırım yönünden cazip bir bölge olduğu için Almanyalı müteşebbisler ile buradaki iş adamları işbirliği çerçevesinde, farklı alanlarda bu bölgede kolaylıkla yatırım yapabilir." diye konuştu.

Vali Ramazan Sodan da Adıyaman Üniversitesi'nin bilimsel olarak her geçen gün kendini yenilediğini ve burada okuyan gençlerin ilgi alanları ve branşlarına göre bölümleri tercih ettiğini kaydetti. Adıyaman ekonomisi ile ilgili Büyükelçi Pohl'a bilgi veren Vali Ramazan Sodan, "Adıyaman bölgesi istikbal vaad eden bir bölgedir. Türkiye ekonomisi gibi Adıyaman ekonomisinin de büyümesinin temel sebebi istikrar ve güven politikasıdır. Şu anda ana gündemimizde sulama projelerini bir önce hayata geçirerek, tarımda istenilen noktaya gelmektir. Sulama projelerini ilimizde tamamen hayata geçirdiğimizde Adıyaman bölgesi daha da gelişmiş bir il olacaktır." şeklinde konuştu.

Valilik ziyareti sonrası Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, Süryani vatandaşların Paskalya bayramını kutlamak üzere Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi'ne geçti.

(CİHAN) 

Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,756 µs