En Sıcak Konular

Kamalak: İslam coğrafyasını yok etmek istiyorlar

19 Nisan 2012 17:55 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Sudan'daki sıkıntıları bildiklerini belirterek, ''Sudan'da olduğu gibi batılı güçler İslam coğrafyasını küçük parçalara bölerek yok etmek istiyor'' dedi.

SP'den yapılan yazılı açıklamada, Kamalak, Sudan'daki temasları kapsamında Sudan Cumhurbaşkanı Vekili Ali Osman Taha ile bir araya geldi.

Kamalak görüşmede, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların temelinde Batılı ülkelerin sömürgeci anlayışının yattığını belirterek ''Sudan'daki sıkıntıları biliyoruz. Sudan'da olduğu gibi batılı güçler İslam coğrafyasını küçük parçalara bölerek yok etmek istiyor. Buna karşı tek çözüm İslam ülkelerinin birlik, beraberlik ve dayanışmasıdır. Bu kirli oyunu bozmanın tek yolu İslam Birliği'ni kurmaktır'' diye konuştu.

Sudan Cumhurbaşkanı Vekili Ali Osman Taha da Güney Sudan'daki çatışmalar nedeniyle Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir'in bölgeye gittiğini hatırlattı.

Taha, şunları kaydetti:

''Son gelişmeler ülkemizi tekrar sıkıntıya soktu. Oysa biz Güney Sudan'ın bölünmesine demokratik bir rıza göstermiştik ve hatta ilk tanıyan ülke biz olmuştuk. Ancak maalesef Güney Sudan yönetimi, İsrail ve ABD'nin kontrolünde. Küresel siyonizm, Sudan'ı küçük parçalara bölmeyi ve zayıflatmayı istiyor ancak bunda başarılı olamayacaklar. Çünkü bu saldırılar tam tersi bir etki yaparak Sudan halkının birbirine kenetlenmesine neden oldu. Sudan yönetimi bu saldırıları püskürtecek güce sahiptir.''

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini isteyen Taha, Türk iş adamlarına yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

-Eritreli Müslümanların sorunları-

Kamalak, Sürgündeki Eritre İslam Partisi Genel Başkanı Halil Muhammed Amir ile de görüştü. Görüşmede, Eritreli Müslümanların sorunları ele alındı.

Dünya kamuoyunun Eritre de yaşanan zulme sessiz kaldığını söyleyen Amir, toplam 5 milyonluk nüfusun 1,5 milyonunun zulüm nedeniyle göç ettiğini kaydetti.

Amir, ''ABD ve İsrail'in desteklediği şu andaki Hristiyan yönetim Müslümanlara yönelik inanılmaz bir zulüm uyguluyor. Sadece Sudan'da 1 milyon Eritreli Müslüman mülteci var. Eritre hapishaneleri tutuklu Müslüman mahkumlarla dolu ve bunların akıbetlerinin ne olduğu belli değil. Eritre'nin yüzde 65'i Müslüman olmasına karşın, devlet yönetiminin yüzde 91'i Hristiyanların elinde'' dedi.

Müslüman çocukların okula gitmesine bile izin verilmediğine dikkati çeken Amir, ''Eritre'de tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde Eritre'de yaşanan zulüm yaşanmıyor. Seçime izin verilmiyor, muhalefet partilerine izin verilmiyor. Müslümanlara inanılmaz baskı ve zulüm uygulanıyor'' diye konuştu.

Amir, Eritre'nin Osmanlı yadigarı bir ülke olduğuna dikkati çekti.

Sudan Meclis Başkanı Ahmet İbrahim El Tahir ile de bir araya gelen Kamalak'a partisinin bazı yöneticileri de eşlik etti.

Sudan ziyaretinde Mustafa Kamalak'a, gücü simgelediği belirtilen ''asa'' hediye edildi.

aa



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs