En Sıcak Konular

Norveç canisinden ilginç itiraf

19 Nisan 2012 14:16 tsi
Norveçli cani Breivik, insanlara nişan alarak iyi ateş etmesini internet oyunların öğrendiğini bunu uyguladığını belirterek, aslında 3 bombalı saldırı hedefi olduğunu ancak yeterince bomba bulunmadığı için diğer iki saldırıyı gerçekleştiremediğini söyledi

Oslo şehir mahkemesinde yargılanan Norveçli cani Anders Behring Breivik, duruşmanın dördüncü gününde yine şok eden açıklamalarda bulundu. Duruşmanın dördüncü gününde Brevik’in, terör saldırılarına nasıl hazırlandığı, bomba yapmakta kullandığı malzemeleri nasıl elde ettiği ve saldırıları nasıl gerçekleştirdiği soruldu.

Breivik, 22 temmuz 2011’de gerçekleştirdiği saldırıyı 3 bombalı araç ve bir silahlı saldırı olarak planladığını ancak diğer iki bombalı saldırıyı gerçekleştirmek için yeterli miktarda bomba yapamadığını söyledi. Breİvik, saldırıları planlarken, bilgisayarda oynadığı savaş oyunlarından büyük zevk aldığını belirterek, “bazıları golf oynamayı sever ben savaş oyunları oynamayı seviyorum bunda bir yanlış var mı? Dedi. Sorgulamayı Savcı Sevin Holden yaptı. Holden, Breivik’in soruları yanıtlarken gülümsemesinden hoşlanmadığını belirtti. Holden, “burada izleyici sandalyelerinde öldürdüğün insanların yakınları ve yaralı kurtulanlar var. Sen nasıl nişan aldığını anlatırken gülümseyince nasıl bir ruh halinde olduklarını düşünebiliyor musun? diye sordu. Brevik, “sinirleniyorlardır” cevabını vererek gülümsemeye devam etti.


Breivik 2006-2007 yılları arasında günde yaklaşık 16 saat “World Of Warcraft” adlı oyunu oynadığını ve insanlara karşı nişan alma konusunda ustalaştığını söyledi. Diğer savcı İnge Bejerg Engh, Breivik’e "peki bu yeteneğini sonra kullandın mı?" sorusunu yöneltince Breivik “tabi ki” cevabını verdi. Breivik daha o yıllarda şiddet içeren bir eylem yapmayı, intihar saldırısında bulunmayı da düşündüğünü söyledi.

KRALİYET SARAYINI DA HAVAYA UÇURACAKTI

Breivik ifadesinde hükümet binaları dışında diğer iki hedefin İşçi Partisinin merkez binası ve Kraliyet Sarayı olduğunu söyledi. Breivik, “Bombalı saldırı için 3 hedefim vardı. Birincisi Hükümet binaları, ikincisi İşçi Partisi’nin merkez binası idi. Üçüncü hedef konusunda tam karar verememiştim. Ya Aftonposten gazetesi binası, ya Turizm binası ya da Kraliyet sarayından biri olacaktı. Ancak Kraliyet sarayına Monarşiyi desteklediğim için gereksiz diye düşündüm. Hükümet binaları için yaklaşık 1000 kilo patlayıcı kullandım diğer saldırılar için daha fazla bomba yapamadım”dedi.

Breivik, tam 145 kere savcıların sorusunu cevapsız bıraktı.

Bu arada, mahkeme binasına sahte kimlikle girmeye çalışan, Breivik hayranı yabancı asıllı bir kadın yakalanarak gözaltına alındı. Bir otelde kaldığı tespit edilen kadının sorgulandıktan sonra sınır dışı edileceği bildirildi. Duruşma, Breivik’in 22 Temmuz saldırılarını nasıl planladığı ve gerçekleştirdiği konusunda sorularla devam etti.



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs