En Sıcak Konular

Orakoğlu: Sırada 28 Şubat'ın sivil ayağı var

19 Nisan 2012 12:04 tsi
Orakoğlu: Sırada 28 Şubat'ın sivil ayağı var
Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, 28 Şubat soruşturması kapsamında ilk operasyonun Batı Çalışma Grubu (BÇG)'nun mutfağına, ikinci operasyonun da grubun emir ve talimatlarını uygulayanlara yönelik olduğunu ifade etti.

Orakoğlu'na göre 28 Şubat'ın sivil kanadına da operasyonlar yapılacak, medya, yargı, üniversite ve sendika ayağına gidilecek.
 
Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında ikinci dalga sabah saatlerinde başladı. Bu minvalde 6 ilde belli başlı adreslerde arama yapıldı. Çok sayıda emekli ve muvazzaf asker hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Opearasyonu Cihan'a değerlendiren 28 Şubat sürecinin tanıklarından dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, "Burada darbeyi yapanlar askerlerdi ama daha önden hareket eden sivil gruplar da söz konusuydu. İlk operasyon BÇG olarak anılan ülkeyi darbe şartlarına taşıyan gruplara yapıldı. Bu, Genelkurmay'ın Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği 5 ıslak belge ile ilgiliydi. Çevik Bir'in gözaltına alınması 5 belgede imzasının bulunmasındandı." dedi.

İlk operasyonun Batı Çalışma Grubu'nun mutfağına yönelik olduğunu aktaran Bülent Orakoğlu, "İkinci operasyon da gruptan gelen emir ve talimatları uygulayanları kapsıyor. Malum, hakkında gözaltı kararı çıkan Erol Özkasnak, darbeci generallerin içindeydi. Belki de ilk 5'teydi. Türkiye'de irtica algısı yaratma gayretindeydi. BÇG'yi yöneten grup ile Özkasnak alındı. Operasyon muvazzaf askerlere de yansıyor." ifadelerini kullandı. Özkasnak'ın 28 Şubat döneminde medyaya brifing veren isim olduğunu vurgulayan Orakoğlu, şunları kaydetti:

"Son operasyonlarda Gölcük'te ortaya çıkan bilgi ve belgeler de etkili. Kanımca sıra medyaya, yargıya ve sermaye gruplarına da gelecektir. Ergenekon, Balyoz'da yapılan hatalar bu operasyonları itibarsız kılmak için belli glruplar tarafından kullanıldı. Savcılar, burada aynı hataları yapmıyor, konuya belge ve delillerden yola koyularak gidiyor. Erol Özkasnak, 28 Şubat'ta medyayı yöneten isim. O dönem gazetelerde ve TV'lerde yalan haber ve kara propagandalar malum. Şemdin Sakık'ın ifadelerinin değiştirildiği medyanın ele geçirilmesi için psokilojik hamleler yapıldığı ortada. Zannediyorum, operasyonlar sivil kuvvetlere de yansıyacak. Medyayı, yargıyı, üniversiteleri ve son olarak sendikaları içerecek."

cihan


Bu haber 971 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs