En Sıcak Konular

Erdoğan niye yok?

19 Nisan 2012 09:25 tsi
Erdoğan niye yok? Yok yanlış sorduk: Davutoğlu ile Babacan niye var?

iyibilgi Ankara

Time Dergisi’nin dünya çapında ilgi gören, “geleneksel”, “Dünyanın En Etkili 100 İsmi” listesine bu sene Türk politik hayatından iki isim girdi; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan.

Babacan ve Davutoğlu’nun en etkili 100 insan listesine girme gerekçesi olarak da şunlar gösterildi; “Avrupa hâlâ mali krizle boğuşurken ve Arap dünyası siyasi çatışmalar içindeyken, Türkiye'nin bölgede ekonomik büyüme ve demokratikleşme için model oluşturduğu belirtildi. Türkiye'nin dış politikasının mimarının, akademisyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğu belirtilen yazıda, "yorulmak bilmez çalışma ahlakıyla" tanınan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin yeni konumunu "muhalifler arasında köprü" gibi kucakladığı belirtildi. Yazıda, Türkiye'nin dış politika gücünü, 45 yaşındaki Babacan'ın liderliğindeki ekonomik dönüşümün mümkün kıldığı ifade edildi.”

Bugün bütün dünya bu 100 etkili insanı ve neler yaptıklarını takip edecek. Ancak Türkiye’den bu listeye bakanların aklına gelen, şu ana kadar nedense sorulmayan bir soru var...

“Erdoğan neden yok?”

Aslından Başbakan Erdoğan TIME Dergisi’ne-her ne kadar kendisi resmini beğenmemiş olsa da-üstekil tek başına kapak olmuştu. İlginç olan, 2011 yılının Kasım ayında yayınlanan bu kapak, Babacan ve Davutoğlu’nun seçilme gerekçelerini Türkiye’nin Başbakanı için de söylüyordu.

Yani TIME asıl patronu biliyordu ama en etkili 100 içinde diğer iki ismi tercih etmişti.. Veya, “Zaten TIME’a kapak oldu, bu listeye katmaya gerek yok” denmişti.

Fakat bu noktada şeytan dürtmesine biraz izin vermek lazım. Davutoğlu ve Babacan isimleri aynı zamanda, Başbakan Erdoğan’dan sonra AKP liderliği için de adları hep geçen iki isim oldular. TIME belki bunu da işaret etmiş olabilir.

TIME dergisi böylece; Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na çıkacağı ve bilindiği üzere AKP tüzüğü gereği partide bir daha yer alamayacağı tartışmaları şimdiden yapılırken, böyle bir listede bulunmaması mümkün olmayan bir liderin boşluğunu hissettirmiş oldu.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs