En Sıcak Konular

Öcalan'ın Esed'le pazarlık planı

19 Nisan 2012 08:09 tsi
Öcalan'ın Esed'le pazarlık planı Öcalan’ın 13 Nisan 2011’de avukatlarıyla görüşmede Suriye’de başlayan devrim hareketlerine ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Abdullah Öcalan’ın 13 Nisan 2011’de avukatlarıyla görüşmede Suriye’de başlayan devrim hareketlerine ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulunduğu ortaya çıktı. Sadece örgüt yöneticilerinin görebildiği “Görüşme Notlarının 1. Halinde” Öcalan ile avukatlar arasında şu diyalogların yaşandığı tespit edildi:
 
Avukatlar: Suriye’de vatandaşlık hakkı olmayan yaklaşık 300 bin Kürt’e vatandaşlık hakkı getiren yasanın onaylandığı söyleniyor. Ayrıca geçen yılki Newroz’da tutuklanan 48 Kürt yurtseverin serbest bırakıldığı belirtiliyor. Öte yandan Suriye’nin diğer Arap şehirlerinde olaylar ve gösteriler devam ediyor, ölümler yaşanıyor.
 
Öcalan: Anlıyorum. Sanırım Suriye biraz çekiniyor. Bu yükselen muhalefetten çekindiği için Kürtleri bunun dışında tutmak için atılmış adımlara benziyor. Biraz durumu dengelemeye çalışıyor. PYD ile görüşüldü mü, PYD öncülük ediyor mu, rolünü oynuyor mu?
 
Avukatlar: PYD ile görüşülüp görüşülmediğini bilmiyoruz.
 
Öcalan: Beşşar Esed’ın aşiretlerle değil, resmi olarak, siyasi temsilci olarak PYD ile görüşmesi gerekir. Ancak demokratik bir dönüşümü gerçekleştirirlerse Suriye bu süreci atlatabilir. Bu durumda biz de destek sunarız. Suriye yetkilileriyle görüşülüp bizim burası için de önerdiğimiz demokratik özerklik temelinde bir uzlaşma ve çözüm için konuşulmalıdır. Eğer Suriye bunu kabul ederse Kürtler Esed’e destek verecektir. Bu hem oradaki Kürt halkının hem de Arap halklarının kurtuluşu olur. Fakat aksine hareket edip sadece geçici adımlar atıp oyalama tarzı siyaset yürütürlerse o zaman oradaki Kürt halkı da PYD öncülüğünde, oradaki Arap muhalefetiyle demokratik özerklik temelinde birlikte mücadele yürütür. Öyle anlaşılıyor ki Suriye için artık bir demokratikleşme dönemi başlamıştır. Suriye’nin bu süreci sonuna kadar demokratikleşmeyle götürmesi gerekir.
 
bugün


Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,502 µs