En Sıcak Konular

'Annan planı başarısız olursa, müdahale kaçınılmaz'

17 Nisan 2012 16:39 tsi
Moskova'daki Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu, dış askeri müdahale hatırlatması yaptı, "eli kanlı" Suriye yönetimi ile aynı masaya oturmalarının imkansız olduğunu açıkladı.

 "Annan barış planı" çerçevesinde gözlemcilerin Şam'a ulaşmaya başlamasının ardından Moskova'ya gelen muhalif grup Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu, dış askeri müdahale hatırlatması yaptı, eli kanlı olarak tanımladıkları Suriye yönetimi ile aynı masaya oturmalarının imkansız olduğunu açıkladı.

Esad yönetimi ile müzakere masasına oturmalarının imkansız olduğunu ifade eden komisyon lideri Hasan Abdülazim, "Bizim için bu kabul edilemez. Rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmış görevlilerle müzakere masasına oturamayız. Onların eli kanlı" suçlamasında bulundu.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan muhalif temsilci Haysam Manna ise genelde askeri müdahaleye karşı olduklarını söyledi. Manna, "Biz Rusya ile yabancı askeri müdahale olmaması konusunda hemfikiriz. Ancak, Suriye yönetiminin de barış planı çerçevesinde tüm taahhütlerini yerine getirmesi gerekiyor. Biz Suriye krizinin barışçıl yollarla çözülmesini ve şiddet sarmalının kırılmasını istiyoruz. İlan edilen ateşkesin doğrulanmaya ihtiyacı var" dedi.

Ria Novosti'ye açıklamada bulunan sözcü Abdülaziz Elheyr ise barışın gelmemesi durumunda dış askeri müdahalenin alternatiflerden biri olacağını söyledi. "Ancak bunun için acele etmiyoruz" ifadelerini kullanan Elheyr, "Bu sadece Suriye halkının yararına olmalı. Tüm büyük güçleri tarafından desteklenen Annan planı başarısız olursa, biz insani müdahale için BM Güvenlik Konseyi'ni göreve çağıracağız" dedi.

Annan barış planı Perşembe günü deklere edilmesine rağmen başta Humus olmak üzere bazı kentlerde çatışma seslerinin gelmeye devam ettiği belirtiliyor.

Diğer yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bugün yaptığı açıklamada üçüncü tarafların krize müdahil olmamaları konusunda uyardı. İsim vermeden bazı ülkeleri suçlayan Lavrov, "Onlar gerçekten Kofi Annan planının başarısız olması ile ilgili" eleştirisi getirdi.



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,500 µs