En Sıcak Konular

Fransa, Filistin'e tam destek dedi

29 Haziran 2007 22:15 tsi
Fransa, Filistin'e tam destek dedi Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile biraraya geldi. Mahmud Abbas, Nicholas Sarkozy'nin Fransa'nın Filistin'e tam destek verdiğini açık bir biçimde dile getirdiğini söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Elysee Sarayı'nda 45 dakikalık görüşmenin ardından Mahmud Abbas, Nicholas Sarkozy'nin Fransa'nın Filistin'e tam destek verdiğini açık bir biçimde dile getirdiğini söyledi.
     
Sarkozy için ''Filistin halkına destek konusunda son derece açık ve içtendi'' ifadesini kullanan Abbas, ''Yüreğinden gelenleri ve aklından geçenleri söyleyen ve bunları karşısındakine aktarabilen içten, samimi bir kişiyle görüştüm'' dedi.
     
Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Sözcüsü David Martinon de, Sarkozy'nin Abbas'a tam desteğini yinelediğini kaydetti. Sözcü, Sarkozy'nin Abbas'a, ''Başarınızı istiyoruz, barışın garantisisiniz, bu açık'' dediğini aktardı.
     
Sarkozy'nin görüşmede, Fransa'nın Filistin yönetimine doğrudan 15 milyon Avro mali yardımda bulunduğunu hatırlattığı ve yeniden başlatılmasına karar verilen mali yardımların doğrudan Filistin yönetimine yapılmasını istediği, ayrıca kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalid'in serbest bırakılmasının ''önemli'' olduğunu söylediği kaydedildi.
     
Abbas, bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde dünya çapında 161 siyasal partiyi bünyesinde toplayan Sosyalist Enternasyonal konsey toplantısına katılmış ve Hamas'ın tecrit edilmesi gerektiğini söylemişti. İsrail ile müzakere çağrısında da bulunan Abbas, ''Biz açığız, sizlerle adil barış bulmak istiyoruz'' demişti.
     
Abbas'ın, 18 Haziran'da Fransa'ya gelmesi bekleniyordu, ancak bu ziyaret 15 Haziran'da Hamas'ın Gazze'nin kontrolünü ele geçirmesiyle sonuçlanan çatışmalar nedeniyle ertelenmişti.

milliyet



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs