En Sıcak Konular

SP, İMF ve AB ile ilişkileri bitirecek

29 Haziran 2007 20:51 tsi
Saadet Partisi'nin Adana mitinginde konuşan Genel Başkan Recai Kutan, Türkiye'nin borç batağına saplandığını ileri sürdü, İMF've AB ile ilişkileri bitireceklerini savundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin, kötü ekonomi politika nedeniyle borç batağında olduğunu savunarak, dış ticaret açığının 52 milyar doları bulduğunu söyledi.

Recai Kutan, partisinin Adana'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerin ülkenin geleceği için bugüne dek yapılan tüm seçimlerden daha önemli olduğunu bildirdi.

Kutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonominin iyiye gittiğinden, enflasyonun düştüğünden ve işsizliğin azaldığından sözettiğini, ancak bunların gerçekleri yansıtmadığını öne sürdü.

İhracat rakamlarının artışından sözedilirken, ithalattaki durumun konu edilmediğini ifade eden Kutan, şunları kaydetti: ''Türkiye, kötü ekonomi politikası nedeniyle borç batağında, dış ticaret açığı 52 milyar doları buldu. İşsizlik azaldıysa kahvehaneler neden gençlerle dolu? Türkiye'de gerçek işsizlik oranı yüzde 20, her 5 gençten biri işsiz. İktidar sürekli olarak bize 5 yıl daha verin 5 yılda yapamadıklarımızı tamamlayalım diyor.

Necmettin Erbakan hocamız, 11.5 ayda yaptığı başarılı yönetimle gönüllerde taht kurmuştu. Biz de iktidara geldiğimizde Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. IMF ile ilişkileri keseceğiz, AB ile imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasını değiştireceğiz. Türkiye'de yeniden yatırımlar yapılacak.'' Kutan, dış politikada da yanlışlıklar yapıldığını, Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu bölecek BOP'a Başbakan Erdoğan'ın eşbaşkanlık yaptığını kaydetti.

İncirlik'ten kalkan ABD uçaklarının Iraklılar'ı vurduğunu savunan Kutan, ''İncirlik ile ilgili anlaşma bu ay sonunda bitiyor. Hükümetin bu anlaşmayı uzatmamasını istiyoruz. İskenderun Limanı'nın zalim ABD askerlerine lojistik destek üssü olmasını istemiyoruz'' dedi.

Kutan, İsrail'in Lübnan'a saldırısı karşısında da kayıtsız kalındığını belirterek, şöyle konuştu: ''İsrail, kendisini yenilmez sanarak Lübnan'a saldırdı. Ancak İsrail'in fiyakası bozuldu. Hizbullah mücahitleri İsrail'i yendi. İsrail'i korumak için BM güçlerinin görevlendirilmesi gündeme geldi. Hemen Lübnan'a asker gönderildi. Ellerinden gelse Hizbullah güçlerini silahsızlaştıracaklar. Hayır, halkımız buna izin vermeyecek.''

Uğur Mumcu Alanı'nda gerçekleştirilen mitingde, Kutan'ın konuşmaları sık sık ''Mücahit Erbakan'', ''Başbakan Kutan'' sözleriyle kesildi. Bu arada miting alanında bir panodaki iç çamaşırı firmasına ait reklamın parti bayraklarıyla kapatıldığı, diğer reklam panolarına ise dokunulmadığı gözlendi.

 



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,521 µs