En Sıcak Konular

'Mahkemeler Türk miletinindir'

12 Nisan 2012 17:42 tsi
HSYK 1. Daire Başkanı Okur: Mahkemeler Türk milletinin mahkemeleridir

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, mahkemelerin, Türk milletinin mahkemeleri olduğunu belirterek, 12 bin hakim ve savcının da HSYK'ya bağlı olarak görev yaptığını söyledi.

12 Eylül 2010 tarihinde kabul edilen Anayasa değişikliği ile yapısı değişen HSYK, basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Jw Marrioott Otel'de düzenlenen toplantıya, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ile daire başkanları katıldı.

HSYK hakkında hazırlanan tanıtım film izletildi. Kahvaltılı toplantıda konuşan Hamsici, HSYK'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Engin Durnagöl ise kurulun yapısı ve işleyişi konusunda sunum yaptı. Daha sonra ise gazetecilerin soruları cevaplandırıldı.

Soru cevap bölümünde kameralar dışarı çıkarılırken Hamsici, hakim ve savcılar hakkında eskiye göre şikayet başvurusunun arttığını belirterek, ancak bunun yüzde 70'ini temyiz dilekçeleri oluşturduğunu ifade etti. Basın sözcülüğünü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını anlatan Hamsici, 25 savcılığa daha basın sözcüsü getirileceğini açıkladı.

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur ise mahkemelerin Türk milletinin mahkemeleri olduğunu vurguladı. 12 bin hakim ve savcının da HSYK'nın çatısı altında görev yaptığına dikkat çeken Okur, hakim ve savcıları kategorize etmenin yanlış olduğunu ifade etti. Yargısal denetim yapma yetkilerinin bulunmadığını dile getiren Okur, HSYK'nın özlük haklarıyla ilgili uygulamalara baktığını belirtti.

"Eski HSYK'nın atadıkları, yeni HSYK'nın atadıkları diye ayırmak uygun değil." diyen Okur, kararnamelerin birden çıkarılmadığını, uzun çalışmalar sonucu karar verildiğini söyledi. Sıfırdan bir kurumsal yapı oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Okur, bunun gerçekten çok zor olduğunu ve haberlerin bağlamında verilmesini istedi.

Çeşitli konularda 4 bin 700 hakim ve savcının eğitildiğini ifade eden Okur, etkin soruşturmayla ilgili savcılara eğitim verileceğini açıkladı.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs