En Sıcak Konular

Şam halkı sukunetten memnun

12 Nisan 2012 13:53 tsi
Suriye'nin başkenti Şam'da yaşayanlar, yönetimle muhalifler arasında uygunlanan ateşkesten memnun olduklarını dile getirdi.

Başkentin Muhafaza meydanında tüm iş yerleri ve dükkanların açık olduğu görülürken, sabah saatlerinde işlerine giden Suriyelilerin yoğunluğu dikkati çekti.

Alışveriş yapanların fazla olması, caddelerdeki işportacıların da tezgahlarını açmasına neden oldu. Bazı Suriyeliler de evlerinin balkonlarında sabah kahvesi içerek yeni günü karşıladı.

Muhafaza meydanında AA'ya konuşan Ahmet Şahut adlı vatandaş, operasyonların durmasından memnun olduklarını, bunun iki taraf için de hayırlı olduğunu, bu ateşkesle iki taraftan da insanların bundan sonra ölmeyeceğini söyledi.

Annan planına göre askerlerin tekrar kışlalarına döneceğini ve halkın huzura kavuşacağını belirten Şahut, "Tabi ki, güvenlik açısında askerlerin halkı koruması lazım, halk son olaylardan çok etkilendi. Bunun son bulması iyi oldu" dedi.

Şefik Merzuki ise "Olayların son bulması iyi oldu. Yönetimin halkın taleplerini göz önünde bulundurması gerekiyor, olaylar bu aşamaya gelmeden yönetimin bir şeyler yapması gerekiyordu. Çok insan öldü" ifadelerini kullandı.

Yönetimin bundan sonra ciddi adımlar atmasını ve reformları hayata geçirmesi gerektiğine vurgu yapan Merzuki, "Bazı Arap ülkelerinde halkın talepleri doğrultusunda değişimler oldu. Bizdeki değişim ise biraz farklı seyretti" diye konuştu.

Bu arada istihbarat birimleri, Muhafaza meydanında çekim yapan AA ekibine engel olarak daha fazla röportaj yapmasına izin vermedi.

aa

Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,688 µs