En Sıcak Konular

Erdoğan'dan NATO'ya çağrı

12 Nisan 2012 12:30 tsi
Erdoğan'dan NATO'ya çağrı Türkiye'nin sınırlarını ihlal eden Suriye'ye karşı Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin de üyesi olduğu NATO'ya destek olmasını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'den Türkiye sınırlarını ihlal eden silahlı saldırılar üzerine NATO'nun bu konuda atması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, üyelerinden herhangi birinin sınırına saldırı olduğu zaman devreye girmek zorunda olan NATO'nun şimdi de görevini yapması gerektiğini belirtti.

Erdoğan,  dün konuyla ilgili yaptığı açıklama şunları söyledi: "Olay yanıbaşımızda olduğu için bizim başımıza patlaması ihtimali kuvvetli. Türkiye’nin opsiyonları nelerdir? Opsiyonlar çok. Sınır ihlallerine karşı uluslararası hukuktan doğan hakları olan bir ülke var. Sınırın ihlali sebebiyle alacağı tavır karşısında yapacakları şey ortadadır. BM bunu da açıkladı. ‘Sınır ihlali var’ dedi. BM’deki oylamada daha önce Suriyeye yaptırım isteyenler olumlu çizgideler. Rusya ve Çin dışındakiler evet noktasındalar. Pozisyonları bizle örtüşüyor. Ayrıca NATO’nun Türkiye sınırlarıyla ilgili görevleri var."

Suriye'yi, iki gün üst üste yaşanan sınır ihlali konusunda bir kez daha uyaran Başbakan, "Başka ülkelerin tavrı bizi enterese etmez. O ülkeler sınır ihlali konusunda ne tepki veriyorsa Türkiye de aynısını yapar." dedi. Ardından NATO'nun "herhangi bir üyeye yapılan saldırıyı bütün üye ülkelere yapılmış" sayan 5. maddesini hatırlatarak uluslararası camiaya seslendi: "NATO'nun Türkiye'nin sınırlarını koruma görevi var. Beşinci maddeye göre. Tarafımıza gelen yaralılardan ölenlerin sayısı 4'e çıktı. Suriye tarafındaki ölü rakamı 10 bine yaklaştı. Durumlar içler acısı... Kentlerin harap edilmesi, insanların acımasızca öldürülmesi, annelerin gözlerinin önünde... Birleşmiş Milletler, bunu takip etmeyecek de neyi takip edecek? BM toplanıp kararını almalı. İstanbul'da bir araya gelen kurum ve kuruluşlar, baskı yapıp kararı aldırmak zorundadır."

Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs