En Sıcak Konular

Aday vekiller araba süslüyor

29 Haziran 2007 11:27 tsi
Temmuz Milletvekili Genel seçimlerine sayılı günler kala hazırlıklarını hızlandıran milletvekili adayları, reklam çalışmalarında yüksek maliyetlerle karşılaşıyor. Adaylar kendilerine ait seçim bürolarını açarak çalışmalarını burada yürütüyor.

Temmuz Milletvekili Genel seçimlerine sayılı günler kala hazırlıklarını hızlandıran milletvekili adayları, reklam çalışmalarında yüksek maliyetlerle karşılaşıyor.

22 Temmuz seçimlerine 1 aydan az bir zaman kala milletvekilleri ve partiler çalışmalarına hız verdi. Partilerin il ve ilçe başkanlıkları bulundukları binaları plastik ve bez afişlerle süslerken, milletvekilleri adayları kendilerine ait seçim bürolarını açarak çalışmalarını burada yürütüyor.

Özellikle milletvekili adayları, seçimlere yönelik çalışmalarında yüksek reklam giderleriyle karşılaşıyor. Konya'da kurulu bir reklam firmasının sahibi Fatih Ceylan, reklam amaçlı araç giydirmeden, tabela ve afişe kadar reklam konusunda her türlü ihtiyaca cevap verdiklerini söyledi. Son günlerde iş yoğunluğunun tamamını siyasi partiler ve milletvekilleri adaylarının oluşturduğunu ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

''Siyasi partiler ya da milletvekilleri, tanıtım için seçim bürolarına tabela, içinin süslenmesinde de bez ya da plastik afiş yaptırırken yüksek fiyatlarla karşılaşabiliyor. Bugün bir milletvekilinin seçim bürosundaki reklam malzemeleri ile araç giydirme için 15 bin YTL'yi gözden çıkarması gerekiyor. Bazı milletvekilleri daha iyisini yaptırarak daha fazla ödeyebiliyor. Ancak bazıları daha ucuza yaptırmayı istiyor. Bu yüzden de bizden Çin malzemesinden yapılan reklam ürünlerinden istiyor.'' Çin ürünü istenmesi durumunda reklam maliyetlerinin 9 bin YTL'ye kadar çekilebildiğini vurgulayan Ceylan, ancak yapılan ürünlerin kalitesinden söz edilemeyeceğini bildirdi.

ARAÇ GİYDİRMEYE TALEP ÇOK

Araç giydirme konusunda yoğun talep aldıklarını dile getiren Ceylan, otomobiller için kullanılan malzemenin kalitesine göre 75-200, minibüsler için 200-600, otobüsler için de 1000-1500 YTL arasında araçlara giydirme reklam yapıldığını söyledi. Seçim döneminde talebin çok olması nedeniyle bu işten anlamayanların da araç giydirme işine soyunduğunu ifade eden Ceylan, ''Bunda da Çin ürünü isteyen milletvekili adayı az değil. Birkaç araç giydirildiği düşünüldüğünde toplam fiyatlar arasında ciddi fark oluyor'' dedi.

Ceylan, bir minibüsün ortalama 6 saatte, otobüsün ise 8-10 saatte hazırlandığını belirterek, şu anda araç giydirmede gelen talebi karşılamakta güçlük çektiklerini kaydetti. Otomobiller ve minibüsler için özel bir kaplama yaptıklarını vurgulayan Ceylan, ''Camların kaplaması farklı oluyor. Dışardan bakıldığında camlarda milletvekilinin resmi ya da parti amblemi görülüyor. İçerden bakıldığında ise dışarıyı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Delikli folyodan yapılan bu ürünler çok talep görüyor'' diye konuştu.

ADAYLARDAN ÜCRETİ PEŞİN ALIYORLAR

Ceylan, seçim bürosu süslemesi ve araç giydirme işlerinde milletvekili adaylarından peşin para aldıklarını ifade ederek, ''Adayın milletvekili olması ve Ankara'ya gitmesi durumunda para almamız kolay olmuyor. Telefonları da değiştiği için ulaşmak büyük sorun. Alacak peşinde koşturamayız. Ankara'da hangisini bulup ücretimizi tahsil edelim? Bu yüzden her işimizi peşin yapıyoruz'' dedi. Araç giydirmede özel kimyevi maddeler kullandıklarını belirten Ceylan, yırtılma ya da yıpranma konusunda bugüne kadar şikayet almadıklarını, kaplanan malzemenin de araca zarar vermeden kolayca çıkarılabildiğini sözlerine ekledi.

cafesiyaset

 



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs