En Sıcak Konular

Ankara'da E-30 operasyonu: 29 gözaltı

9 Nisan 2012 12:18 tsi
Ankara'da çaldıkları araçların motor ve şase numaralarını değiştirip satan hırsızlık çetesini 'E-30' operasyonuyla çökertildi

Operasyonda 29 kişi gözaltına alınırken, çete üyelerinin 35 araç çaldığı ve bu araçlardan 10'unun seri numarasını değiştirdiği, diğerlerinin ise jant, lastik ve müzik sistemlerini sattığı belirlendi. Çetenin lüks bir otomobili çalma anı ise kameralara yansıdı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalıntı otomobil ihbarı üzerine harekete geçti. Yaklaşık 6 ay teknik ve fiziki takip sonucu hırsızlık şebekesinin izine rastlayan polis, operasyon için düğmeye bastı. Çetenin daha çok BMW E-30 marka otomobil çaldığı için operasyona 'E-30' adını veren polis, Ankara başta olmak üzere Yozgat ve Antalya'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında bir kadının da bulunduğu 29 kişiyi gözaltına alındı.

Operasyonda, 2 dizüstü bilgisayar, 8 otomobil müzik sistemi amfisi, 7 hoparlör, 2 oto teybi, fotoğraf makinesi, 5 cep telefonu, çok sayıda satış sözleşmesi, vekâletname, araç ruhsatı gibi malzemeler ele geçirildi.

Toplam 35 otomobil çaldığı tespit edilen çetenin, 10 otomobilin şasi seri numaralarını değiştirdiği, 6'sı araçtan, 22 işyeri ve evden hırsızlık yaptığı, kapkaç olayı ile silahla yaralama olaylarına karıştığı belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 29 kişi sabah saatlerinde mahkemeye sevk edildi. Emniyette sorgulanan zanlıların hırsızlık olayı gerçekleştirirken aralarında şifre kullandığı ortaya çıktı. Çete üyelerinin telefonda, çalacakları araca, 'Kız güzel mi, esmer mi, sarışın mı, kızın yaşı ne?' jant için, 'Bana 3 bot lazım, su geçirmesin. Çizmeler 22,5 olsun', evlerden hırsızlık gerçekleştirirken, 'Şu an evde istirahattayım', çaldıkları otomobilleri satarken de 'Sendeki altınları bozduralım' gibi şifreli ifadeler kullandığı belirlendi.

"ÇETE ÜYESİNİN LÜKS OTOMOBİLİ ÇALMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA"

Çetenin bir otomobili çalma anı ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde, aracıyla bir bakkalın önüne gelen sürücünün, kontak anahtarını otomobilin üzerinde bırakarak, bakkala yöneldiği görülüyor. Bu sırada bakkalın hemen yanında pusuya yatan çete üyesi, hemen araca yöneliyor.

Etrafını kontrol ettikten sonra otomobile binen zanlı, araçla hızla olay yerinden uzaklaşıyor. Bakkaldan çıkan otomobil sürücüsü ise aracını bıraktığı yerde göremeyince, şaşkınlıkla çevreye bakınıyor.

cha

Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs