En Sıcak Konular

Seçimin gündemi yok, simgesi mazot

29 Haziran 2007 10:26 tsi
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, siyasi partilerin seçim beyannamelerinin yetersiz olduğunu savundu. Seçimlerin, “mazot” tartışmalarına endekslenmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Karayalçın, “Bu seçimin gündemi yok, simgesi mazo

Karayalçın, 22 Temmuz seçimlerinin ardından yeniden seçim yapılma olasılığının da yüksek olduğunu ileri sürdü.

SHP lideri Murat Karayalçın, milletvekilliği genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinin seçimlere katılmama kararı aldığını hatırlatan Karayalçın, çok gergin bir seçim kampanyası yaşandığını söyledi. Sürenin azlığı ve havaların sıcaklığına dikkat çeken Karayalçın, Türkiye’nin klasik kutuplaşmasının tüm yönleriyle ortaya çıktığı ve yaşandığı bir seçim süreci yaşandığını söyledi.

“BİLDİRGELER YETERSİZ”

Murat Karayalçın, siyasi partilerin seçim bildirgelerinin son derecede yetersiz olduğunu savundu. Seçim bildirgelerinin seçimlere 1 aydan kısa bir süre kala açıklandığını ifade eden Karayalçın, “Bildirgeler sadece basın toplantılarıyla açıklandı. Siyasi partilerimiz, sivil toplum kesimleriyle tartışmalar yaparak seçim bildirgelerini onlara aktarmış, onlara sunabilmiş değiller. Seçim bildirgelerinde yurttaşlarımızın, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunlara dönük projeler yer almamakta” dedi. SHP lideri Karayalçın şöyle dedi:

“Bu seçim mazot seçimi. Bu seçimi ben emeğin seçimi olarak, özgürlüklerin seçimi olarak görmüyorum. Mazotçuların seçimi olarak görüyorum. Başka da bir düzenlemenin yurttaşlarımızın aklında kalacağını düşünmüyorum. Tartışma mazot üzerinden götürülüyor.

Sabahtan akşama kadar mazot fiyatı ile ilgili bir takım sohbetler ve bir takım söylentilerin dolaştırılması, siyasi partileri de çok fazla rahatsız etmiyor. En azından başka konularda size çözümün nedir sorusu sorulmuyor. Bu seçimin gündemi yok. Simgesi mazot.”

“SİYASET ALANI ÇÖKTÜ”

Türkiye’deki siyaset alanının, Cumhurbaşkanlığı seçiminin mahkemeye düşmesiyle birlikte, 27 Nisan tarihinde çöktüğünü savunan Murat Karayalçın, “Türkiye, 27 Nisan 2007 tarihinde çökmüş olan siyaset alanının yasalarıyla 22 Temmuz 2007 seçimlerine gidiyor. Aynı girdilerle aynı çıktı elde edilir. Çökmüş olan alanın kurumlarıyla, kurallarıyla bir sonuç elde edemezsiniz” diye konuştu.

İnsanlarda 22 Temmuz seçimlerinin çok erken bir tarihte yenileneceğine ilişkin bir düşünce hakim olduğunu ileri süren Karayalçın, aynı endişeyi kendisinin de paylaştığını belirtti.

gerçekgündem



Bu haber 235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,666 µs